Biciklivel Új-Zélandig a beteg gyerekekért

Szerző: Szimpatika
Március 21-én két fiatal, Fadgyas Enikő és Boros Balázs kerékpárjukra pattannak és meg sem állnak Új-Zélandig. Nemcsak a kaland és a kihívás mozgatja őket: expedíciójukkal adományt gyűjtenek a Bátor Tábor számára. Több mint húsz ország felfedezése, 18-20 ezer letekert kilométer, másfél éves túra – ennek teljesülését tűzte ki Enikő és Balázs.
Régóta tervezik a világ és önmaguk felfedezését, a szabadság megélését és a környezettudatos szemlélet közvetítését, de kivételes motivációt ad számukra, hogy útjukkal nemcsak saját álmukat válthatják valóra, hanem súlyosan beteg gyerekek gyógyulását is támogathatják. Balázs lassan 10 éve a Bátor Tábor Alapítvány önkéntese, így nem volt kérdés, hogy a nagy kalandot karitatív tevékenységgel kötik össze: céljuk, hogy az expedíciójuk alatt havonta 200 ember fejenként havi ezer forinttal támogassa a Bátor Tábort. Enikő és Balázs igazi nomád expedícióra készülnek.

Enikő és Balázs (forrás: magunkutjan.hu)
„Acélvázas túrakerékpárral, hagyományos váltórendszerrel, elől-hátul acél csomagtartóval és agydinamós világítással vágunk neki az útnak. Felszerelésünket 140 literes kerékpáros túratáskába pakoljuk, ebben és a csomagtartón kell magunkkal vinnünk a sátrat, hálózsákot, matracot, ruhát, az élelmezéshez szükséges víztisztítót, gázfőzőt és edényeket, az elsősegélycsomagot, a navigációt és a médiaeszközöket, amelyen keresztül kapcsolatot tudunk tartani a külvilággal és a támogatóinkkal.”

A Bátor Táborról és az élményterápiáról

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Állandó szakorvosi felügyelet mellett magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak, kézműveskednek, fotóznak, táncolnak, zenei és színjátszó foglalkozáson vesznek részt. Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. Az egyik táborozó így fogalmazott: „A Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz az embertől. Akinek ki kellett hagynia akár csak egy évet az életéből, az itt, ha mindent nem is, de sűrítetten sok mindent visszakaphat.”



Enikő és Balázs útjáról, élményeikről bővebben itt tájékozódhat!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!