Szilveszter éjszaka feketerigók hullottak az égből

2011. 01. 07.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szerző: Szimpatika
Feketerigók hullottak egy kisvárosra az Egyesült Államokban. A vadvédelmi szakemberek még vizsgálják a furcsa jelenség okait.
Arkansas állam vadászati és halászati testülete közölte, hogy szilveszter éjszakáján bejelentéseket kapott a halott madarakról.
Az állatok két négyzetkilométeres körzetben hullottak a földre. A terep felmérése után kiderült, hogy a szóban forgó zónán kívül nem találtak elpusztult szárnyasokat.
A testület egy ornitológusa szerint a feketerigók fizikai trauma jelét mutatták: elképzelhető, hogy a rajt villám vagy magas légköri jégverés csapta agyon.
A vadvédelmi szakértők rámutattak, a szilveszteri tűzijátékok is megzavarhatták a madarakat, akár olyannyira, hogy el is pusztuljanak.
Veszélyes az ember egészségére a fatüzelés?

Veszélyes az ember egészségére a fatüzelés?

Svájci, osztrák és német kutatók figyelmeztetése szerint bár a tűzifa környezetbarát energiaforrásnak tekinthető abban a vonatkozásban, hogy megújuló és helyben is elérhető energiahordozóról van szó, az emberi egészségre azonban a fával való fűtés vagy főzés sem ártalmatlan.
Ünnepek után

Ünnepek után

Januárban a szokásosnál is több hulladék keletkezik – Budapesten különösen nagy mennyiségben, de a probléma az egész országot érinti. Az újrahasznosításban és a szemét minél gyorsabb összegyűjtésében azonban mi is segíthetünk. Hogy hogyan, arról a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivőjét, Dorogi Gabriellát kérdeztük.
Régi ismerős: Bayer Ilona

Régi ismerős: Bayer Ilona

Bayer Ilona meghatározó alakja a magyar televíziózás történetének. Ő volt a rendszerváltás éveiben a komoly szakmai felkészültséget igénylő, sokmillió nézőt vonzó TV Híradó egyetlen női műsorvezetője.
A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

Fáradtság, sápadtság és levertség – ha ezeket a tüneteket tapasztalja, felmerülhet a vérszegénység gyanúja.