#KORONAVÍRUS

Az év kiegészítője – a szájmaszk

Néhány szabály betartásával sokat tehetünk a fertőzés ellen

Hogyan viseld helyesen a maszkot?

Piszkos titok

2011. 01. 22.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szerző: Szimpatika
Minden pénzfelvételnél veszélyben vagyunk. Lehet, hogy hihetetlen, de egy több ezer ember bevonásával végzett kísérletből ez derült ki.
Ha bárkit megkérdeznénk arról, hogy szerinte hol tanyázik a legtöbb bacilus, tízből kilencen a közösségi toalettekre voksolnának, az egy százalék pedig a nyilvános telefonok kagylóira. Legalábbis egy háromezer résztvevő bevonásával végzett kísérlet ezt mutatta ki. Ám a tudósok most egy újabb piszkos titkokra derítettek fényt, amely eddig elkerülte a figyelmünket – az ATM-ekre.


Egy nemrég Angliában végzett kutatás során a tudósok mintákat vettek a nyilvános vécék és a pénzfelvevő automaták felületéről, majd ezeket mikroszkóp alatt tanulmányozták. Úgy találták, hogy az a súlyos hasmenést és hányást okozó baktériumfajta, amely főként a toaletteknél lelhető föl, az ATM-eknél is megtalálható – közel azonos számban. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden egyes pénzfelvétel alkalmával halálos veszélynek vagyunk kitéve, egyszerűen csak ügyeljünk a higiéniára, és ne feledkezzünk meg a kézmosásról!
Az ember klónozása

Az ember klónozása

Amikor a ‘90-es években az első “másolt”, vagyis klónozott élőlény, egy birka megszületett, viták kereszttüzébe került a kérdés: meddig mehet el, mit engedhet meg magának a tudomány.
A rák, mint törölhető program

A rák, mint törölhető program

Az élő szervezet körüli tér elektromágneses sajátossággal rendelkezik. Az egészséges és kóros állapotok felismerhetők és megváltoztathatók a rezonancia befolyásolásával.
Az év kiegészítője – a szájmaszk

Az év kiegészítője – a szájmaszk

Akadnak olyan helyzetek az életben, amikor a divat háttérbe szorul, de a stílusos megjelenés a feszültségoldás eszköze is lehet.
Néhány szabály betartásával sokat tehetünk a fertőzés ellen

Néhány szabály betartásával sokat tehetünk a fertőzés ellen

A járvány második hullámában ismét mindannyiunknak nagy a felelőssége abban, hogy mennyire lesz sikeres a védekezés. Figyeljünk egymásra, hogy elkerülhessük a további korlátozó intézkedéseket!