#KORONAVÍRUS

Változás lesz iskolai menzáknál a járvány miatt

Iskolakezdés óvatosan – apaszemmel

Ambuláns mintavételi pontok segítik az ingyenes tesztelést

Csodát tesz a befelé szőrös protézis

2013. 10. 10.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szerző: Szimpatika
Hat másodperces fogmosásé a jövő – címmel számol be a NOL a 3D-nyomtatással előállított egyedi fogkeféről, amellyel néhány másodperc alatt teljes tisztaság érhető el.
A 3D nyomtatás technológiával előállított egyedi fogkefével mindössze néhány másodperc alatt teljes tisztaság érhető el. Kicsit borsos, 299 dolláros áráért viszont egy évig lehet használni.

Vannak, akik még a napi kétszer három perces fogmosást is sokallják, de nemcsak nekik lehet megoldás a Blizzident névre keresztelt fogkefe. A forradalmi találmány már külsőleg sem hasonlít hagyományos társaihoz: a kissé bizarr külsejű eszközön minden egyes foghoz külön kefe tartozik, a közel 400 sörte 45 fokos szöget zár be, így nemcsak a fogakat, hanem a fogközöket és az ínyt is tisztává varázsolja. Használata rendkívül egyszerű, elég egymás után néhányszor ráharapni, ezzel a technikával hat másodperc alatt képes a teljes fogsort megtisztítani - írja a Wired.

A fogkefe 3D-nyomtatással készül egyedi gipszlenyomat után és hasonlóan működik, akár az autómosók keféi. Az első darab 299 dollárba, vagyis nagyjából 65 ezer forintba kerül, a továbbiakért pedig 159 dollárt kell fizetni. Ezért az árért az eszköz egy teljes éven használható, ráadásul tényleg teljes tisztaságot lehet vele elérni.
Fogszabályzás láthatatlanul

Fogszabályzás láthatatlanul

A fogak szabályozásának nem csak esztétikai, de egészségügyi okai is lehetnek, gyerekeknél éppúgy, mint felnőtteknél. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Medical fogszabályozó specialistája arról beszélt, hogy a modern fogszabályzóknak már nem kell feltétlenül látszani, az eredmények viszont ebben az esetben is jelentősek.
Tényleg ki kell cseréltetni az amalgámtöméseket?

Tényleg ki kell cseréltetni az amalgámtöméseket?

Miközben sok szó esik arról, hogy az amalgámtömésekből felszabaduló higany esetleg káros hatással lehet az egészségünkre, a fogszínű tömések ugyancsak veszélyesnek tartott biszfenol-A-tartalmáról sokkal kevesebbet hallani.
Változás lesz iskolai menzáknál a járvány miatt

Változás lesz iskolai menzáknál a járvány miatt

A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.
Iskolakezdés óvatosan – apaszemmel

Iskolakezdés óvatosan – apaszemmel

Ez a nyár nem egy szokásos nyár volt, kb. fél éve itthon vannak gyermekeim. Feleségemmel az egész tavaszi vírushelyzetet végigdolgoztuk, és rengeteg kompromisszumot kellett meghozni, sok szervezést igényelt, és ami a legfontosabb: a gyermekeink részéről elképesztő rugalmasságra volt szükség.