#KORONAVÍRUS

Változás lesz iskolai menzáknál a járvány miatt

Iskolakezdés óvatosan – apaszemmel

Ambuláns mintavételi pontok segítik az ingyenes tesztelést

A deutériummegvonás lehet a rákterápia új iránya

2014. 07. 30.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szerző: Szimpatika
A Himalájában és más magashegységekben a nagy tengerfeletti magasság miatt természetesen alacsony a környezet deutériumtartalma, aminek köszönhetően az itt élők hosszabb ideig élnek és a daganatos betegségek is ritkábban fordulnak elő körükben.

A legújabb tudományos eredmények szerint a szervezetben létezik egy természetes deutériumcsökkentő mechanizmus, amely egészséges sejtekben megfelelően működik, a rákos sejtekben viszont ez a funkció sérül. A csökkentett deutériumtartalmú víz fogyasztásával ez a folyamat támogatható, ezért egyre több érv szól a funkcionális biokémiai hatással bíró, deutériummegvonásra épülő eljárás mellett, amelyet dr. Somlyai Gábor világelsőként kezdett el vizsgálni több mint húsz évvel ezelőtt. A kutatásokhoz 9 éve csatlakozó Boros G. László professzor erről a témáról nyilatkozott a Hír TV Gyógyhír című műsora számára, ami július 27-én kerül adásba.

Dr. Somlyai Gábor, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. vezető kutatója több mint húsz éve foglalkozik a deutériummegvonás rákgyógyító és megelőző hatásaival, az eljárás mára új nemzetközi daganatterápiás irányt képvisel. A kutatásokhoz 9 éve dr. Boros G. László, a Kalifornia Egyetem magyar származású professzora is csatlakozott, akit nemrégiben az Egyesült Államok Nyugati Parti Magyar Tudósklub elnökének választottak.

A két kutató áprilisban részt vett a világ legjelentősebb rákkongresszusán San Diegóban, ahol bemutatták a közös kutatások eredményeit, melyek a daganatgyógyászat jövője szempontjából kiemelkedő jelentőségű adatokkal pontosítják azt a biokémiai mechanizmust, amelyen keresztül a deutériummegvonás daganatellenes hatása megvalósul. Dr. Somlyai Gábor Svédország vezető orvostudományi intézetébe, a Karolinska Intézetbe is meghívást kapott, ahol a közelmúltban számolt be tudományos eredményeiről.

Az amerikai rákkongresszuson ismertetett eredmények szerint a hasnyálmirigyrák esetében a várható túlélés hat és félszeresére – 6-ról 39 hónapra – nő a deutériummegvonás alkalmazásával. Kísérleteik szerint a csökkentett deutériumtartalmú víz (DDW) fogyasztásával számottevően csökkenthető a szervezet deutériumszintje. A fiziológiás deutériumcsökkentés a daganatmegelőzés új eszköze lehet, mellyel a visszaesés kockázata is jelentősen csökkenthető a kezelésekkel már daganatmentessé tett betegeknél. A módszer alkalmazásával visszaszorítható a rákos megbetegedések előfordulása, javíthatók a betegek életkilátásai annál a betegségcsoportnál, amely csupán hazánkban 33 000 ember halálát okozza évente.

A nemzetközi hírű és elismert biokémikus professzor szerint a deutérium megvonásának jelentős népegészségügyi következményei lennének elsősorban a rákbetegségek megelőzősének szempontjából, így kiegészítő terápiaként javasolja alkalmazását minden daganatgyógyítási folyamatban. „Ahány modellt eddig átnéztünk, a deutériumcsökkentés minden esetben – akár természetes, akár kísérleti módon – a rákbetegség terjedését gátolja. Egyre több érv szól amellett, hogy ez a módszer a humán daganatgyógyászatban is alkalmazható legyen, hiszen többek között komoly gyógyszertani és funkcionális biokémiai hatása van” – tette hozzá Boros professzor.


Forrás: www.hyd.hu

Állatgyógyászati daganatterápia a deutériummegvonás elvén

Állatgyógyászati daganatterápia a deutériummegvonás elvén

A daganatos betegségek egyre nagyobb gyakorisággal fordulnak elő a kisállatok körében is.
Magyar kutatás sikere a nemzetközi daganatgyógyászatban

Magyar kutatás sikere a nemzetközi daganatgyógyászatban

Magyar kutatási eredmények az amerikai rákkongresszuson és a svéd Karolinska Intézetben.
Hogyan működik a növények hőmérséklet-érzékelése?

Hogyan működik a növények hőmérséklet-érzékelése?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatóinak részvételével fedezték fel magyar tudósok, hogy a növényekben a tél közeledte beindít egy speciális hőmérséklet-érzékelési mechanizmust.
Változás lesz iskolai menzáknál a járvány miatt

Változás lesz iskolai menzáknál a járvány miatt

A járvány egészségügyi kockázatának csökkentése érdekében minden iskola több területre kiterjedő ajánlást kapott, amelynek fontos része az iskolai étkeztetésre vonatkozó javaslatsor is.