Az immunrendszerünket károsító tényezők

2014. 08. 22.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szerző: Szimpatika
Számos tényező gyengítheti az immunrendszert, és érdemes tudni, melyek ezek, mivel ismeretükben nagyobb eséllyel kerülhetők el a megbetegedések.

A négy leggyakoribb ilyen tényező a következő:

1. Elhízás: a jelentős súlygyarapodás számos betegség kiváltó oka lehet, ezért nagyon fontos odafigyelni a helyes táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű testmozgásra.

2. Rejtett mérgek: nem is gondolnánk, hogy az általunk használt termékek közül többnek is van egészségkárosító mellékhatása. Ilyen például a körömlakk, amely az emberi és más szövetek fertőtlenítése, balzsamozása során használt formaldehidet tartalmaz. Az élelmiszerekben is megtalálható E240 néven. De említhetjük a tisztítószereket is: több is káros hatású a jelentős mennyiségű klórtartalma miatt.3. Stressz:
a folyamatos nyugtalanság hatására kimerül a szervezet, és ennek következtében az immunrendszer is. A gyenge immunrendszer pedig képtelen ellenállni a betegségeknek.

4. Kevés alvás: fontos, hogy megfelelően kialudjuk magunkat, hisz a szervezet éjszaka regenerálódik, és ez nagyon fontos az immunrendszer állapotának karbantartása szempontjából. Figyeljünk arra, hogy naponta legalább 7 órát aludjunk!

 

Forrás: https://filantropikum.com

Miért van szükségünk a stresszre?

Miért van szükségünk a stresszre?

Hirtelen fellépő stresszhelyzetben a hormonok korai figyelmeztető jeleket küldenek az immunrendszer sejtjeinek, így készítve fel őket a stresszre adott válaszra – állítják a New York-i Rockefeller Egyetem kutatói. Ez ellentmond annak az elterjedt nézetnek, miszerint a stressz kifejezetten káros.
Amire nem gondolunk, amikor a fejünk fáj

Amire nem gondolunk, amikor a fejünk fáj

Amikor fáj a fejünk, nagy a kísértés, hogy rögtön a fájdalomcsillapító után nyúljunk. A kiváltó ok felderítése azonban sokat segíthet a fájdalom enyhítésében, sőt még a fájdalom újbóli megjelenését is megelőzheti.
Jazz+Az lányok újratöltve

Jazz+Az lányok újratöltve

Májusi magazinunk címlapinterjúját a Jazz+Az három énekesnőjével, Behumi Dórival, Váczi Eszterrel és Kozma Orsival készítettük volna el, de a járványhelyzet miatt a lap nem jelenhetett meg. Az énekesnőkkel már a korlátozások feloldása után beszélgettünk karrierről, családról, és arról, hogy mit gondolnak az anyaságról.
Nem oldják meg az óceánok szennyezettségét a víztisztító technológiák

Nem oldják meg az óceánok szennyezettségét a víztisztító technológiák

A hulladékot a víz felszínéről összegyűjtő tisztító technológiák nem jelentenek megoldást az óceánok műanyag-szennyezettségére.