#KORONAVÍRUS

Önkéntesek segítik a magányos időseket

Lecsengőben van a járvány

Magyarország nagyon jól teljesített a járványban

Veszélyesebb az Ebola, mint hitték

2014. 08. 28.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Címkék: Világjárvány  ebola 
Szerző: Szimpatika
Az Egészségügyi Világszervezet szerint jelentősen alábecsülik az Ebola-járvány betegeinek és haláleseteinek számát. Lefordítva: a nyugat-afrikai országok hatóságai vagy direkt, vagy csak egyszerűen hanyagságból, de nem a valóságot közlik.

A WHO közleménye szerint viszont a helyszínen dolgozó munkatársak bizonyítékokat látnak arra, hogy a megbetegedések és halálesetek hivatalosan bejelentett száma jóval elmarad a járvány valódi méreteitől. Azt nem részletezték, hogy milyen bizonyítékról van szó, és azt sem, hogy mekkora az eltérés a bejelentett és a tényleges esetek között. Akárhogy is, ez a legsúlyosabb járvány az Ebola-vírus közel negyven évvel ezelőtti megjelenése óta.

A kór mostani terjedése Guineában kezdődött, a járvány Sierra Leonéra, Libériára és Nigériára is átterjedt. Több országban szükségállapotot rendeltek el, és számos egészségügyi és rendkívüli intézkedéssel igyekeznek gátat szabni a további megbetegedéseknek. Az amerikaiak elküldték a meglévő Zmapp kísérleti gyógyszeradagokat az egyik afrikai országba. Az Ebola ellen tervezett gyógyszer hol hat, hol nem.


Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ebola a testnedvekben

Ebola a testnedvekben

A fertőzés veszélyének minimalizálása érdekében azt javasolja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ebolából felépülő férfiaknak, hogy három hónapig tartózkodjanak a nemi élettől, mivel az ondóban még hosszú ideig jelen lehet a vírus.
Denevérek okozhatták az ebolajárványt

Denevérek okozhatták az ebolajárványt

Denevérektől fertőződhetett meg ebolavírussal tavaly december végén a nyugat-afrikai Guinea Meliandou településén az a kisfiú, akit a világszerte több ezer halálos áldozatot szedő vérzéses láz első betegének tartanak - derült ki a német Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) kedden közzétett tanulmányából.
Önkéntesek segítik a magányos időseket

Önkéntesek segítik a magányos időseket

A koronavírus-járvány időszakában az emberek fegyelmezettségének köszönhetően drasztikusan lecsökkent a személyes találkozások száma, ami azonban az elmagányosodás veszélyét is magában hordozza.
Lecsengőben van a járvány

Lecsengőben van a járvány

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van – emelte ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján május 25-én.