Hogy fér el 24 konténer egy kamionon?

2017. 08. 10.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szerző: Szimpatika
Egy új magyar találmány segít a környezettudatosabb fesztiválozásban.
A hazai és nemzetközi fesztiválok egyre környezettudatosabbak, és most egy új magyar találmánynak köszönhetően még zöldebbek lehetnek ezek a nszabadtéri események. A fesztiválok elengedhetetlen kelléke ugyanis a konténer, amely a rendezvény ideje alatt mindenféle infrastruktúrát, irodát, vizesblokkot, vagy akár lakóhelyet is biztosít a koncertek látogatóinak és munkatársainak. És hogy mitől zöld egy ilyen konténer? Attól, hogy akár 24 db is elfér belőle egy nyergesvontatón. Megmutatjuk hogyan!

Fenntartottunk a zokniszörnnyel

Fenntartottunk a zokniszörnnyel

A Szimpatika program sem hiányozhatott a Magyar Telekom és a Kultúrpart szervezésében idén harmadik alkalommal megtartott Fenntarthatósági napról. Aggod Zsuzsi, az Édes Otthon rovatunk házigazdája azoknak nyújtott alternativát, akik soha nem kérnek nejlon szatyrot.
Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen?

Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen?

A nyári partik szinte kötelező kelléke a szúnyog. Ilyenkor jönnek a házi praktikák, a különféle irtóeszközök vagy a profi szakemberek.
Az európai országok járványügyi besorolása

Az európai országok járványügyi besorolása

A koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött. Az Operatív Törzs felhívására, az országos tisztifőorvos határozatban tette közzé a piros, a sárga és a zöld jelzéssel besorolt országok listáját.
Az ENSZ jelentést tett az illegális állatkereskedelemről

Az ENSZ jelentést tett az illegális állatkereskedelemről

Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet, és ezeknek a termékeknek a feketepiaca is kisebb lett.