#KORONAVÍRUS

Önkéntesek segítik a magányos időseket

Lecsengőben van a járvány

Magyarország nagyon jól teljesített a járványban

Lehet-e környezetkímélő módon élni?

2019. 01. 30.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A kérdés költői, hisz az ember puszta létezésével is pusztítja a Földet, azonban vannak olyan trükkök és szerek, amelyek segítségével csökkenthetjük a kárt, amelyet óhatatlanul okozunk a környezetünknek és önmagunknak.

Az Ökoszolgálat Alapítvány egy 23 éve működő civil szervezet, mely „zöld” életmód-tanácsadással foglalkozik, nemcsak programokat szerveznek és tippeket adnak a környezettudatosság témakörében, de Zöld Zug nevű non-profit ökoboltjukban meg is lehet vásárolni azokat a termékeket, amelyek bizonyítottan környezetbarátak. Szeretnél kisebb ökológiai lábnyomot? Mutatunk néhány egyszerű és olcsó trükköt!

Az igazság a  növényvédőszer-maradékok egészségügyi kockázatáról

Az igazság a növényvédőszer-maradékok egészségügyi kockázatáról

A növényvédő szerek kémiai vagy biológiai anyagok, melyek segítségével a kártevők (pl. rágcsálók, rovarok, gombák és gyomnövények) elpusztíthatók. Növényvédelmi munkák nélkül a termés egy része tönkremenne, s ez súlyos gazdasági károkat okozna.
Egy magyar talajjavító szer adhatja vissza egészséges élelmiszereinket  2. rész

Egy magyar talajjavító szer adhatja vissza egészséges élelmiszereinket 2. rész

Tény, hogy a talaj állapota a nagy adagban használt műtrágyák hatására jelentősen romlik, savanyodik, a földben lévő fontos baktériumok száma csökken, vagy egy részük már kis is pusztult - mondják a szakemberek. Szerintük a negatív folyamatok megállítását, az egészséges talajélet helyreállítását egy magyar szabadalomtól, a Phylazonit baktériumtrágyától lehet várni.
Önkéntesek segítik a magányos időseket

Önkéntesek segítik a magányos időseket

A koronavírus-járvány időszakában az emberek fegyelmezettségének köszönhetően drasztikusan lecsökkent a személyes találkozások száma, ami azonban az elmagányosodás veszélyét is magában hordozza.
Lecsengőben van a járvány

Lecsengőben van a járvány

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van – emelte ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján május 25-én.