Ezeket ne mondd egy IR-esnek!

2019. 10. 07.
Neked is kellett már magyarázkodnod a diétád miatt? A család úgy kezel, mintha halálos beteg lennél? Nem fogadják el a barátaid, hogy nem veszel a sütijükből? Ez pedig olyan bosszantó vagy fárasztó megjegyzéseket eredményez, mint amilyenek az alábbiak...?

1. Akkor te most cukorbeteg vagy?!

Nem! Az inzulinrezisztenciát valóban "a cukorbetegség előszobájának" nevezik, de a 2-es típusú cukorbetegség a szénhidrátanyagcsere-zavar súlyosabb stádiuma, én pedig mindent megteszek azért, hogy elkerüljem: egészségesen étkezem, rendszeresen mozgok és nem stresszelek.

2. Hallottam már erről a diétáról nagy divat...

Az lehet, de számomra ez nem divathóbort, hanem életmód. Nem olyasmi, amit megunok, amit abbahagyok, másra cserélek. Az IR-diéta az új, egészséges életem része.

3. Ebből a sütiből te is ehetsz: barnacukorral készült.

Kedves tőled, hogy gondoltál rám, de a helyzet az, hogy a barnacukor ugyanúgy gyorsan felszívódó szénhidrát, mint a fehér. És ha már itt tartunk a nádcukor, méz, fruktóz sem a legjobb választás, azok számára sem, akik nem inzulinrezisztensek... Kóstold meg inkább te is ezt a cukormentes kekszet, amit én készítettem!

4. Gusztustalan a zabkásád!

Elismerem, hogy szerényebb a reggelim, mint a tiéd (a harsány, neonszínű, gabonapehelynek nevezett cukorbombák, amiket a tejbe szórsz) de kifejezetten finom! Egy csipet fahéjjal karácsonyíze van!:)

5. Irigyellek! Úgy le fogsz fogyni a diétától!

Én viszont sajnállak, mert ezek szerint nincs elég erőd ahhoz, hogy megszabadulj a kilóktól, amik zavarnak. Komolyan egy betegség kéne neked ahhoz, hogy változtass végre?

6. Ez a szénhidrátszámolás nem nagy szám. Én már egyáltalán nem eszem szénhidrátot: nincs is otthon kenyér.

Te csak azt hiszed, hogy nem eszel! Szénhidráttartalma nem csak a kenyérnek és a krumplinak van, ahogy azt sokan gondolják, hanem a gyümölcsöknek, zöldségeknek, tejtermékeknek stb. is. Így már nem is tűnik olyan egyszerűnek a számolás, igaz?

7. Úgy sajnállak! Szörnyű lehet, hogy mindenről le kell mondanod, ami finom!

Bizonyára nem kóstoltál még frissen sült teljes kiőrlésű bagettet vagy ropogós reform sajtos rudat, hogy ilyen badarságot mondasz! A legtöbb régi kedvencemnek megtalálom az egészséges alternatíváját, amikről pedig valóban le kellett mondanom, már egyáltalán nem hiányoznak, mert amióta minőségi ételeket eszem és magamnak főzök, megváltozott az ízlésem. Ha hiszed, ha nem, a bolti édességeket, kekszeket például már egyáltalán nem érzem finomnak.

Sejtjeink tanácsai a fitt élethez

Sejtjeink tanácsai a fitt élethez

Napjainkban egyre több testi-lelki betegség kapcsán derül ki, hogy azokat, illetve a rájuk való hajlamot már születésünk óta magunkkal hordozzuk génjeinkben. Ugyanez igaz azonban az egészségünk, harmonikus működésünk kapcsán is: ha megfejtjük sejtjeink kódolt üzeneteit, elérhetjük a számunkra éppen optimális szellemi és fizikai állapotot.
A rák, mint törölhető program

A rák, mint törölhető program

Az élő szervezet körüli tér elektromágneses sajátossággal rendelkezik. Az egészséges és kóros állapotok felismerhetők és megváltoztathatók a rezonancia befolyásolásával.
Csak forralás után fogyasztható a csapvíz Siófokon

Csak forralás után fogyasztható a csapvíz Siófokon

Visszavonásig csak forralás után fogyasztható a csapvíz Siófok Kiliti városrészében, mert Pseudomonas aeruginosa baktériumot találtak benne egy vizsgálaton – közölte Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt.
Ellenzik a maszkviselési szabályok lazítását Németországban

Ellenzik a maszkviselési szabályok lazítását Németországban

Ellenzi a szövetségi kormány Németországban azt a több tartományi kormány által mérlegelt intézkedést, hogy a kiskereskedelmi ágazat helyzetének javítására vonják vissza a vásárlókat a boltokban a koronavírus-járvány miatt maszkviselésre kötelező szabályt.