Mi kerüljön a gyerekek adventi naptárába?

2019. 11. 23.
Címkék: Advent  Család  Gyermek  Ünnep 
Az advent a várakozásról, készülődésről szól, arról, ahogyan várjuk a karácsonyt. Ez talán gyerekes családban még inkább hangsúlyos. Talán kicsit furcsa is lesz ehhez a kultúrkörhöz ez a Buddha idézet, de nagyon idevalónak érzem: “A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.”

Ez az út azonban nem mindig egyenes és nem mindig sima, úgyhogy családként, anyaként ér kihagyni egy-egy napot, ér rögtönözni, ér eltérni az eltervezettől, ér a boltból kész megoldásokat vásárolni, ugyanakkor ér csodás adventi naptárat készíteni is, és szerintem ér a csoki is. 

Az adventi naptár lehet például egy téli erdei jelenet, amivel még játszani is lehet. A képre kattintva megnézheted, hogyan készült.

 A minimalizmust, az élményeket előtérbe helyező anyaként én a nem tárgyi típusú ajándékokat szerettem, és ezt is akartam a gyerekeimnek átadni, mígnem a kisfiam megtanított arra, hogy arra is figyelni kell, mi az ő szeretetnyelve , hiszen ő az ajándékokból érzi leginkább, hogy szeretjük. Így aztán a mi adventi naptárunkba kerülnek apró ajándékok is.

A hangsúly az apróságon van, hiszen a visszaszámláláshoz az is elég, ha minden nap levágjuk a Mikulás szakállát, vagy minden nap elolvasunk egy szép karácsonyi mesét.

Sok-sok és sokféle ötletet gyűjtöttem ebbe a virtuális adventi naptárba, ebből válogatva elkészítheted azt a verziót, amit csak tőled kaphat.

Az ötleteket itt találjátok, jó böngészést kívánunk!

Forrás: anapfenyillata

 Mitől sikeres egy örökbefogadás? - 2.

Mitől sikeres egy örökbefogadás? - 2.

Okok, amelyek megnehezítik, vagy akár lehetetlenné teszik az örökbefogadást!
2020 – Anyaszemmel

2020 – Anyaszemmel

Férjem folyton próbálkozik bennem fenntartani a pozitív hozzáállást az élethez, ezért megpróbálom nem a sötét szemüvegemen keresztül nézni a következő éveket.
10 könyv az evészavarokról, az anorexiától a bulimián át a túlevésig

10 könyv az evészavarokról, az anorexiától a bulimián át a túlevésig

Néha azok sem értik, mi történik velük, akik maguk is evészavarokkal küzdenek – ehhez nyújtanak segítséget a következő könyvek.
Életbe léptek a beutazási korlátozások

Életbe léptek a beutazási korlátozások

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.