Segíts, hogy segíthessenek!

2019. 11. 22.

A Menedékház Alapítványnak az elmúlt években lehetősége nyílt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében olyan karácsony előtti adománygyűjtésre, melynek köszönhetően megoldottá vált a Menedékház Alapítvány intézményeiben élő közel 240 rászoruló (köztük 50 gyermek) karácsonyi tartós élelmiszer csomagjainak összeállítása, ami sokszor hónapokra megoldotta az élelmezési gondjaikat. Amit ezen felül sikerült gyűjteniük, azt partner szervezeteikkel - Age of Hope, Budapest Bike Maffia - közösen, olyan kelet-magyarországi szegény településekre juttatták el, ahol sok esetben létszükséglet jelentett ez a krízis élelmiszer csomag.

A Budaörsi Auchanban 3 napon keresztül, 5 rövidebb etapban (két délelőtti és három délutáni etap) lehet csatlakozni önkéntesként a Menedékház Alapítvány adománygyűjtéséhez, ami 1-1 órás váltásokban szórólapozást és az adományok átvételét jelenti. Etaponként min. 8-10 önkéntesre lesz szükség ahhoz, hogy minél több emberhez eljusson az információ és minél több adományt tudjanak átvenni. Itt a segítő kezek és a segítő szándék, konkrét és kézzel fogható segítséget nyújt majd az alapítvány gondozásában élő rászorulóknak, hogy a közel 240 embernek boldogabb legyen a karácsonya, és ami ennél is fontosabb: az azt követő hónapokban se kelljen éhezniük.

Karácsonyi Adománygyűjtés a Menedékházban élők javára

Helyszín: Budaörsi Auchan 

Időpont: 2019.11.22-25

Az önkéntesek jelentkezését ezen a címen várják: onkentes@menedekhaz.hu 

További információ Surányi Ákostól kérhető a 06-30-201-8775-ös telefonszámon.

A Menedékház Alapítványról bővebb információ: itt

Facebook esemény: itt

 

Surányi Ákossal Novák Péter beszélgetett, a Kultúrpart Fonó Budai Zeneházban rögzített és a Trend Fm-en sugárzott, nyilvános rádiófelvételén 2019. november 20-án:

 

 

 

Karácsonyi magány

Karácsonyi magány

"Menj el, karácson, menj innen sietve, Hiszen családok ünnepnapja vagy te, S én magam, egyes-egyedűl vagyok." (Petőfi Sándor)
Lenni, látszani, élni – együtt?

Lenni, látszani, élni – együtt?

Az Együtt élünk egy olyan civil összefogás, amely kampányok keretein belül szeretné megmutatni minél több embernek, hogy a sérültekkel való együttélés mennyire természetes is a maga hétköznapi valóságában.
10 könyv az evészavarokról, az anorexiától a bulimián át a túlevésig

10 könyv az evészavarokról, az anorexiától a bulimián át a túlevésig

Néha azok sem értik, mi történik velük, akik maguk is evészavarokkal küzdenek – ehhez nyújtanak segítséget a következő könyvek.
Életbe léptek a beutazási korlátozások

Életbe léptek a beutazási korlátozások

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.