5 zöld gyerekkönyv karácsonyra

2019. 12. 17.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Azon túl, hogy tartós, szép meglepetés, fontos szerepe is van. Hisz számtalan cikk, interjú, szakember hangsúlyozza, mekkora jelentősége van annak, ha a gyerekek úgy nőnek fel, hogy esténként olvasnak, mesélnek nekik. Varázsoljuk el őket olyan történetekkel, melyek a környezetvédelemhez, természetvédelemhez kapcsolódnak! A Zöldbolt karácsonyi ajánlója minden életkorú gyermeknek, az egész kicsiktől a kamaszokig.

Mimó és Csipek - Kincskereső küldetés

Megújult arculattal jelent meg a Mimó és Csipek legújabb kalandjait bemutató mesekönyv. A két mesehős ezúttal kincskereső küldetésen vesz részt. A történet során Mimó és Csipek a gyerekekkel együtt fedezik fel a környzetvédelem fontosságát, a természetet fenyegető veszélyeket, az erdő világát és azt is, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy  szépséges bolygónk élővilága megmaradjon. 

A Mimó és Csipek sorozat többi könyve is izgalmas kalandokat rejt.

SzóKiMondó Ökomesék ― Nulla hulladék

A Nulla hulladék szókártyás mesekönyv a környezetvédelem egyik gyakorlatias, hétköznapok során is megvalósítható oldalát mutatja be. Bár a gyerekenek szól, ugyanakkor rajtuk keresztül a szülőket is célozza. A környezettudatos vásárlási és fogyasztási szokások alakíthatóak, és sokat számítanak a hulladékhegyekkel vívott csatákban. Meséljünk a gyerekeknek erről, hogy később tisztában legyenek vele: az alternatívákat lehet és érdemes keresni! 

Interaktív szókártyáival kisebb és nagyobb gyerekek is élvezettel játszanak - a szülőt pedig játékötletek segítik a könyv végén. 

Geo, a környezettudatos kiskamasz

Gerendás Olivér, azaz Geo környezettudatosan él. Tisztában van azzal, mit jelent a környezettudatos vásárlás, hogyan befolyásolják az embereket a fogyasztásra ösztönző reklámok, barátaival megfigyeli a természetet, szemetet szed, kertészkedik... S hogym indezt miért és hogyan? Kiderül a kiskamaszoknak írt könyvből! 

Öregapó madarai

Lázár Ervin meséjében a madarakat jól ismerő Öregapó mesél tollas barátairól. A magával ragadó történeteken keresztül a gyerekek is találkozhatnak a fecskéktől a baglyokon át a seregélyekig egy sor érdekes, élelmes, értékes madárkával. A történeteken keresztül sok fontos ismeretet szerezhetnek ezekről az élőlényekről.

Muzsikáló madárház - a Kaláka és Gryllus Vilmos dalai

A Kaláka együttes madarakról szóló dalai népesítik be a mesekönyv madáretetőjét. A téli etető tollas vendégei megjelennek a dalokban is, így a kicsik fülébe nemcsak a zene kúszik be, de sok érdekes tudnivaló is a kertekbe látogató madarakról és a téli etetés fortélyairól.

Forrás: Zöldbolt

Ideje lenne tényleg megijedni! – Greta Thunberg könyvéről

Ideje lenne tényleg megijedni! – Greta Thunberg könyvéről

Ha tudni akarod, hogy kicsoda valójában Greta Thunberg, ha nem félsz szembesülni azzal, hogy tényleg ÉG A HÁZUNK…
Mit kezdjünk az akaratossággal?

Mit kezdjünk az akaratossággal?

Minden szülőnek jól jöhet egy kis támogatás a dackorszak idején! Ezt tapasztalta Deliága Éva gyermekpszichológus a praxisa során, és ebből a gondolatból született a ’Mit kezdjünk az akaratossággal?’ című remek, olvasmányos, gyakorlatias összefoglaló, mely egyedülálló módon egyszerre szól a szülőknek és a gyerekeknek.
A méhfajok negyede eltűnt a '90-es évek óta

A méhfajok negyede eltűnt a '90-es évek óta

Nem lehet elég sokat beszélni arról, hogy mennyire elkeserítő a földi élet alapját jelentő rovarvilág helyzete világszerte. Most egy új kutatás a méhfajok hanyatlását számszerűsítette.
Hét fehér történet

Hét fehér történet

A hó régen mértékegység is volt: az, hogy hány havat ért meg valaki, az életkorát is meghatározta. Ha minden hóra nem is, azokra, amik fontosak voltak valamiért, még emlékszem én is. Össze is gyűjtöttem hetet.