#KORONAVÍRUS

Hazahívják külföldről a szlovák orvosokat

Egyes antiszeptikumok és szájvizek képesek a koronavírus hatástalanítására

Minden uniós tagország egy időben fér majd hozzá az oltóanyaghoz

Homeoffice gyerekekkel

2020. 03. 30.
Mit tehetünk, ha otthonról dolgozunk, de közben a gyerekekkel is tanulni kellene? Egyáltalán hogyan kommunikáljunk velük a járványról úgy, hogy ne ijedjenek meg? Podcast-adásunkban Szécsi Judit pszichológus osztotta meg velünk a tanácsait.

A otthoni munka a szülők számára önmagában is kihívást jelent most, hiszen amíg nekik dolgozniuk kellene, addig az iskolásoknak kötelező óráik és online leckéik vannak, amelyhez segítséget várnak a szüleiktől. Ha ehhez még az is társul, hogy a családban van egy óvodás vagy még kisebb testvér, a kialakult helyzet próbára teheti minden családtag türelmét.

Szécsi Judit pszichológus, gyermekpszichológus konkrét tanácsokat ad, hogyan kerülhetjük el a konfliktusokat, és milyen óvintézkedésekkel tehetjük gördülékenyebbé a családi életet a kötelező feladatok elvégzése mellett is.

 
Az én gyerekem nem bolond!

Az én gyerekem nem bolond!

Magyarországon sajnos még mindig, túlságosan titkos, intim dolognak számít, hogy valaki pszichológushoz jár, úgy tűnik, hogy a mentálhigiéné fontossága még nem került be kellő hangsúllyal a köztudatba.
A pszichológus stresszkezelési tanácsai – podcast

A pszichológus stresszkezelési tanácsai – podcast

Bárki életében előfordulhatnak stresszesebb időszakok, jelen pillanatban pedig az egész világon több türelemre és önuralomra van szükség a járvány elterjedése miatt. Tudatos odafigyeléssel azonban sokat javíthatunk közérzetünkön.
A fruktóz hatása a gyulladásos bélbetegségekre

A fruktóz hatása a gyulladásos bélbetegségekre

A fruktózban gazdag étrend súlyosbítja a gyulladásos bélbetegséget.
Összefügghet a sarkvidéki olvadás és a légszennyezés

Összefügghet a sarkvidéki olvadás és a légszennyezés

A Tibeti-fennsík „harmadik sarkvidék” néven emlegetett, igen nehezen megközelíthető helye bolygónknak, ám az egyik legtisztább környezet is.