Így köszönti az édesanyákat a Fővárosi Állatkert

2020. 05. 03.
Anyák napja alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykert is szeretett volna kedveskedni, ezért a cseperedő kisállatokról szóló kisfilmmel köszöntik az édesanyákat.

Bár személyesen a jelenlegi helyzetben nem látogathatjuk az intézményt, de az Állatkert dolgozói szerették volna megmutatni, hogy közben milyen babyboom tapasztalható lakóiknál.

A nemrégiben született, még növésben lévő kisállatokról szóló kisfilmben maximálisan megjelenik az anyai szeretett, és a lehető legérzékletesebben látszik, milyen gyámoltalan is egy kicsi az édesanyja nélkül.

A kisfilmen látható például Kuglóf, a még adventkor született kislajhár, Arun, az immár két és fél esztendős kiselefánt, és a Bennett-kenguruknál cseperedő „zsebibabák" egyike is. De szerepel az ugyancsak április eleji kelésű négy fekete hattyú fióka egyike, valamint az ifjú sisakos baziliszkuszok, és persze Hada, az internet sztárjának számító tapír kislány is.

Természetesen ennél jóval több kisállat látható az Állatkertben, akiket most sajnos nem láthatunk, de az ifjúság egy részét, például a kiselefántot és a kistapírt webkamerán is látni lehet, ha épp kint vannak a kifutóban.

Az anyák napja alkalmából közzétett kisfilmen kívül az Állatkertünk Alapítványa különleges virtuális virágküldési akciót is hirdetett, melynek lényege az volt, hogy az Állatkert parkjának egy-egy jelképesen örökbe fogadott növényét, virágát lehetett jelképesen elküldeni az édesanyáknak, ha már a koronavírus járvány miatt korlátozottak a lehetőségek a személyes találkozásra.

A fentieken túl azonban már a Fővárosi Állat- és Növénykert is nagyon várja, hogy megnyithassa a kapuit.

Forrás: zoobudapest.com

Megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

Megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

Az utóbbi húsz-harminc évben megváltozott a társadalmi elvárás az édesanyákkal szemben – állítja Steigervald Krisztián generációkutató.
A kutyák hatása az anyaságra

A kutyák hatása az anyaságra

Sokan családtagként tekintenek társállataikra, s mivel egész életükben gondoskodásra szorulnak, nemegyszer anyai érzéseket is kiváltanak gazdáikból.
Jazz+Az lányok újratöltve

Jazz+Az lányok újratöltve

Májusi magazinunk címlapinterjúját a Jazz+Az három énekesnőjével, Behumi Dórival, Váczi Eszterrel és Kozma Orsival készítettük volna el, de a járványhelyzet miatt a lap nem jelenhetett meg. Az énekesnőkkel már a korlátozások feloldása után beszélgettünk karrierről, családról, és arról, hogy mit gondolnak az anyaságról.
Nem oldják meg az óceánok szennyezettségét a víztisztító technológiák

Nem oldják meg az óceánok szennyezettségét a víztisztító technológiák

A hulladékot a víz felszínéről összegyűjtő tisztító technológiák nem jelentenek megoldást az óceánok műanyag-szennyezettségére.