Így köszönti az édesanyákat a Fővárosi Állatkert

2020. 05. 03.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Anyák napja alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykert is szeretett volna kedveskedni, ezért a cseperedő kisállatokról szóló kisfilmmel köszöntik az édesanyákat.

Bár személyesen a jelenlegi helyzetben nem látogathatjuk az intézményt, de az Állatkert dolgozói szerették volna megmutatni, hogy közben milyen babyboom tapasztalható lakóiknál.

A nemrégiben született, még növésben lévő kisállatokról szóló kisfilmben maximálisan megjelenik az anyai szeretett, és a lehető legérzékletesebben látszik, milyen gyámoltalan is egy kicsi az édesanyja nélkül.

A kisfilmen látható például Kuglóf, a még adventkor született kislajhár, Arun, az immár két és fél esztendős kiselefánt, és a Bennett-kenguruknál cseperedő „zsebibabák" egyike is. De szerepel az ugyancsak április eleji kelésű négy fekete hattyú fióka egyike, valamint az ifjú sisakos baziliszkuszok, és persze Hada, az internet sztárjának számító tapír kislány is.

Természetesen ennél jóval több kisállat látható az Állatkertben, akiket most sajnos nem láthatunk, de az ifjúság egy részét, például a kiselefántot és a kistapírt webkamerán is látni lehet, ha épp kint vannak a kifutóban.

Az anyák napja alkalmából közzétett kisfilmen kívül az Állatkertünk Alapítványa különleges virtuális virágküldési akciót is hirdetett, melynek lényege az volt, hogy az Állatkert parkjának egy-egy jelképesen örökbe fogadott növényét, virágát lehetett jelképesen elküldeni az édesanyáknak, ha már a koronavírus járvány miatt korlátozottak a lehetőségek a személyes találkozásra.

A fentieken túl azonban már a Fővárosi Állat- és Növénykert is nagyon várja, hogy megnyithassa a kapuit.

Forrás: zoobudapest.com

Megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

Megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

Az utóbbi húsz-harminc évben megváltozott a társadalmi elvárás az édesanyákkal szemben – állítja Steigervald Krisztián generációkutató.
Egy nap a Down-szindrómásokért

Egy nap a Down-szindrómásokért

Március 21-e nemcsak a tavasz első napja, hanem egyben a Down Világnap is. Világszerte fontosnak tartják, hogy e napon keresztül felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira, az elfogadásra és a bennük rejlő lehetőségekre.
A legfinomabb vasforrásunk

A legfinomabb vasforrásunk

A bazsalikom az egyik legkedveltebb fűszer, amely rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. A „zöldségek királyaként” is emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít.
Mégis hasznosak a poloskák?

Mégis hasznosak a poloskák?

Kicsik, idegesítőek és büdösek a mindenki által ismert poloskák, amelyek időről-időre nemcsak az otthonainkban képesek felbukkanni, hanem gyakran a legkülönbözőbb tevékenységeinkben is kellemetlenséget okoznak számunkra.