Megváltozott a társadalmi elvárás az anyákkal szemben

2020. 05. 03.
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szerző: MTI
Az utóbbi húsz-harminc évben megváltozott a társadalmi elvárás az édesanyákkal szemben – állítja Steigervald Krisztián generációkutató.

Kifejtette: korábban a közösségi elvárás csak az volt, hogy a nő egy bizonyos kor után legyen feleség és anya. Mostanra több lett az elvárás: már nemcsak otthon, hanem a munkahelynükön is helyt kell állniuk, ráadásul fontossá vált az is, hogy az apa mellett a nők is sikeresek legyen a karrierjükben.A kutató rámutatott arra, hogy a „jó anya” szerep nagy kihívás, komoly dilemma elé állítja a nőket. Manapság egyre több magazin is foglalkozik azzal a témával, hogyan lehet valaki tökéletes anya.

Hozzátette: a mostani 30-as, 40-es szülők nagyon maximalisták. Az anyák „nagyon sok súlyt tesznek magukra”, vagy társadalmi elvárásból, vagy a saját maximalizmusuk miatt. Ez nagyon sok energiát vesz el – hangsúlyozta a kutató, aki szerint emiatt nem csak erre az egy napra, hanem többre is szükség lenne egy évben, amikor kiemelten odafigyelünk az édesanyákra.

Forrás: MTI

Így köszönti az édesanyákat a Fővárosi Állatkert

Így köszönti az édesanyákat a Fővárosi Állatkert

Anyák napja alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykert is szeretett volna kedveskedni, ezért a cseperedő kisállatokról szóló kisfilmmel köszöntik az édesanyákat.
Online logopédiai tanácsadás indul

Online logopédiai tanácsadás indul

Március 6-tól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a logopédia európai napja alkalmából.
A legfinomabb vasforrásunk

A legfinomabb vasforrásunk

A bazsalikom az egyik legkedveltebb fűszer, amely rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. A „zöldségek királyaként” is emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít.
Mégis hasznosak a poloskák?

Mégis hasznosak a poloskák?

Kicsik, idegesítőek és büdösek a mindenki által ismert poloskák, amelyek időről-időre nemcsak az otthonainkban képesek felbukkanni, hanem gyakran a legkülönbözőbb tevékenységeinkben is kellemetlenséget okoznak számunkra.