#KORONAVÍRUS

Előállították az első vérplazma-alapú vakcinát

Csupán a fertőzöttek ötöde marad tünetmentes

A koronavírus ellenállóbb lehet, mint korábban gondolták

Sok a konfliktus a maszkviselés miatt az Egyesült Államokban

2020. 08. 04.
Szerző: Medical Online
A Gallup július eleji felmérése szerint az amerikaiak egyre jobban elfogadják azt, hogy maszkot kell viselniük.

Az emberek 85 százaléka azt mondja, hogy hordja ezt a védőeszközt, és csak 11 százalékuk szerint felesleg felvenni. A Walmart tapasztalatai megerősítik ezt: a szóvivő beszámolója szerint vevőik túlnyomó többsége kész teljesíteni az árházlánc maszkviselési szabályát.

Ugyanakkor a személyzet több esetről is beszámolt, amikor erőszakos konfliktusba kerültek olyanokkal, akik megtagadták a maszkviselést. A közösségi médiában terjedő videókon látható, amint maszkellenes „aktivisták” akcióznak.

Például egy arizonai hölgy az egyik áruházláncban összezúzta a maszkviselésre figyelmeztető táblát, egy férfi egy másik áruházban leült a földre maszk nélkül, így tagadva meg a távozást. Egy 19 éves McDonald's-alkalmazottat megütöttek, miután a maszk felvételére kért egy vendéget.

Az egyik vita odáig fajult, hogy a bolt biztonsági embere paprikasprayjel volt kénytelen védekezni a rátámadó, feldühödött vevővel szemben.

Forrás: medicalonline.hu

Oroszország szerint sikerült előállítani egy veszélytelen Covid-19 vakcinát

Oroszország szerint sikerült előállítani egy veszélytelen Covid-19 vakcinát

Veszélytelennek és a szervezet által könnyen elviselhetőnek minősítette a Covid-19 elleni első orosz vakcinát az orosz védelmi minisztérium.
Az európai országok járványügyi besorolása

Az európai országok járványügyi besorolása

A koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött. Az Operatív Törzs felhívására, az országos tisztifőorvos határozatban tette közzé a piros, a sárga és a zöld jelzéssel besorolt országok listáját.
A gyermek számára a játék hasznosabb lehet, mint egy különóra

A gyermek számára a játék hasznosabb lehet, mint egy különóra

Akkor lesz sikeres a gyerekem, ha különórákra jár? És ha hagyom szabadon játszani, elveszem tőle a boldogulás lehetőségét? Vagy épp ellenkezőleg?
Iskolaérett-e a gyermek?

Iskolaérett-e a gyermek?

A szeptember nem csak a leendő kisiskolás gyermekek számára jelent nagy izgalmat, a legtöbb szülő is izgatottan várja az iskolakezdést.