Ingyenes a parkolóházak éjszakai használata

2020. 11. 23.
Hétfő este 7-től lép életbe a parkolóházak ingyenes éjszakai használatáról szóló, november 21-én bejelentett kormányrendelet.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, a kormányrendelet alapján a bevásárlóközpontok, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.

A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. A miniszterelnök kezdeményezése alapján született egy másik kormányhatározat is, eszerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között.

A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot A döntés célja a járvány terjedésének lassítása – hangsúlyozta a szóvivő.

Kitért arra is, hogy a szociális intézményekben már elkezdődött a célzott csoportos tesztelés, továbbá a köznevelési intézményekben, bölcsődékben és óvodákban is zajlik a kétszázezer embert érintő program. A célzott csoportos tesztelés a mostaninál átfogóbb képet ad majd járványhelyzetről – jelezte a kormányszóvivő.
A kormány és a szülők is azért küzdenek, hogy ne kelljen iskolákat bezárni – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott kézfertőtlenítők

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott kézfertőtlenítők

Könnyen felrobbanhatnak az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.
A kormány kijárási korlátozást vezet be

A kormány kijárási korlátozást vezet be

A kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére
Hét fehér történet

Hét fehér történet

A hó régen mértékegység is volt: az, hogy hány havat ért meg valaki, az életkorát is meghatározta. Ha minden hóra nem is, azokra, amik fontosak voltak valamiért, még emlékszem én is. Össze is gyűjtöttem hetet.
Az irritábilis bél szindróma kialakulásának mechanizmusa

Az irritábilis bél szindróma kialakulásának mechanizmusa

Belga kutatók feltárták az irritábilis bél szindróma kialakulásának biológiai mechanizmusát.