Egy izgalmas hely a belvárosban

Van a Blaha Lujza tértől nem messze egy pince, ami első ránézésre könyvesboltnak tűnik.

A cukorbetegség jelei kisgyermekeknél

A cukorbetegek világnapján szeretnénk felhívni a figyelmet a gyerekeknél észlelhető figyelmeztető jelekre, amelyek magas vércukorszintre utalhatnak.

Fogadj örökbe egy macit!

November végén ismét lesz jótékonysági maciaukció, ahová világsztárok, hazai legendák, művészek, sportolók ajánlották fel személyes tárgyaikat, egy jótékony cél érdekében.

Dr. Bohóc Mosolyszolgálat

A szombathelyi Markusovszky kórházban jártunk, hogy megnézzük, hogyan rendelnek a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat képzett bohócai. Dr. Bohóc Sziszi és Endre képzett színészek, akik nem tudják már elképzelni az életüket a gyermekek nélkül. Ők azok, akik a szorongó gyerekek és aggódó szüleik stresszes mindennapjait egy kis időre kicserélik egy másik világra.

A kézmosás ereje!

A szennyezett, piszkos kézzel a fertőzések akár 80-90%-a is továbbadható, legkönnyebben a légúti, és a hasmenéses betegségek terjednek kéz útján.

Karácsonyi levelek

J. R. R. Tolkien gyermekei nem csupán az ajándékok miatt várták Karácsony apót: ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle!

Anya, hasogat a fejem!

Gyermekkorban is gyakori lehet a migrén, vagy a tenziós fejfájás, de akár fájdalomcsillapítók is okozhatnak fejfájást.

Szabálytalan szívverés

Már az első, szokatlan tüneteket is érdemes komolyan venni!

Mesélj, hogy olvasson!

12 ismert személyiség kampányol az olvasásért

Tényleg jobbak matekból a fiúk?

Amerikai kutatócsoport vizsgálta, van e különbség a fiúk és lányok matematikai képességeiben?

Miért okoz ennyi problémát a bölcsességfog?

A bölcsességfogak általában 17 és 24 éves kor között nőnek ki. Sok esetben a bölcsességfog kinövése kárt okozhat fogaink esztétikájában és funkcionalitásában egyaránt. Ezért érdemes akár már kinövésük előtt kiszedetni őket fogorvosunkkal, hogy elkerüljük a szövődményeket.

Illóolajokkal a konyha tisztaságáért

Két illóolaj, amivel az utolsó négyzetcentiméterig tisztán tarthatjuk a konyhát a hűtőtől a mikrón át a konyhapultig.

A 7 legfontosabb szűrővizsgálat

Első nekifutásra szinte lehetetlennek tűnik nyomon követni az összes olyan szűrővizsgálatot, amelyen illene átesnünk. Most a legfontosabbakat tekintjük át.

A serdülőkori alkoholfogyasztás hatása felnőttkorban

Sok fiatal fogyaszt rendszeresen alkoholt, ami maradandóan károsítja az agyukat!

Időjóslás és varázslás napja

Márton, Erzsébet, Katalin, András - novemberi névnapok, amelyekhez ma is élő hagyományok fűződnek.

MR -vizsgálat klausztrofóbiásként

Klausztrofóbiás vagyok, de vizsgálatra kell mennem. Mit tegyek?

Meghalt, mégis örökre veled marad

10 kiváló film az elmúlásról.

Szorongásos zavarok gyermekkorban

Gyermekkorban bizonyos félelmek és szorongások életkor-specifikusak és ekkor nem kórosak. Egyes félelmek kialakulnak, majd elmúlnak és helyükbe új félelmek lépnek.

Álljanak fel!

Az ülő életforma olyan káros, hogy az orvostudományon belül külön területnek számít a mozgásszegény életmód okozta tünetek kutatása.

Emlőszűrő vizsgálatot népszerűsítő film készült

A „Mi jól vagyunk! És ő hogy van?” című kisfilm szeretné csökkenteni az emlőrákos megbetegedésekkel kapcsolatos félelmeket, eloszlatni a tévhiteket; lépésről-lépésre bemutatja, hogy mi történik egy szűrővizsgálat alkalmával, és mi történik, ha valakinél diagnosztizálják a betegséget.

Hogyan fogadott örökbe egy kutya?!

Az örökbefogadás világnapja alkalmából álljon itt egy szívmelengető történet, melynek főszereplője Luca, a kutya.

Mit mutat a pulzusunk?

A pulzus tapintásával indirekt adatot nyerünk a vérnyomásról, következtethetünk érszűkületre, illetve bizonyos szívbillentyű-betegségekre, valamint fontos információt kapunk különböző ritmuszavarok esetén.

Így védd magad a boltok trükkjei ellen

Vértezd fel magad: ismerd meg az üzletek trükkjeit és ne ess bele a csapdákba!

Megelőzés és korai diagnózis – így vehetjük fel a harcot a tüdőrákkal

A tüdőrák és a dohányzásellenes szervezetek világszerte minden év novemberében tartják a Tüdőrák Hónapját, hogy felhívják a figyelmet a tüdőrákot okozó tényezőkre és a betegség elleni küzdelem szempontjaira, szerepére. A tüdőrák továbbra is a leggyakrabban előforduló rákbetegség.

KÜTYÜZZÖN VAGY NE KÜTYÜZZÖN A GYEREK?

A gyerekek digitális eszközhasználatáról készült kutatás az ELTE-n. A felmérés szerint a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket, így már a kétévesek fele „kütyüzik”.

Nyelvsérülés gyermekkorban

A nyelv egy kifejezetten jó vérellátású szerv, így sérülése jelentős vérzéssel járhat. Ez riasztó mind a szülő, mind a gyermek részére.

Ki akar élni, és ki akar meghalni?

Ez egy kórházban sosem egyértelmű.

Ital a padban – száraz november

Az egyetemi évek az ivás szempontjából legintenzívebb életszakaszok közé tartoznak, ezért 2019-ben a „Száraz November – egy hónap alkohol nélkül” című kampány az egyetemisták alkoholfogyasztására fókuszál.

Egy Csepp Világnap

Idén még több ingyenes gyerekprogrammal és még színesebb kínálattal várja a családokat az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 17-én, vasárnap 10 és 18 óra között Budapesten, a Millenáris B épületében egy vidám, családi egészségnapra.

Amit a gyermekkori gerinc betegségekről tudni kell

Kisgyermekkorban és a serdülőkor elején a csontozat hirtelen növekedésével nem tud lépést tartani az izomerő növekedése, relatív izomgyengeség alakul ki. Ilyenkor a hanyag tartás természetes jelenség...

Vedd komolyan, ha nem látsz jól vezetés közben!

Vezetés szempontjából a legfontosabb vizuális képesség a sebesség és a távolság pontos felmérése. A reakcióidő romlásával sokan azt is egyre nehezebben érzékelik, hogy egy másik autó milyen sebességgel halad feléjük, mint ahogy a távolság is egyre pontatlanabbul határozható meg.

Ha ezeket észleled a gyermekeden, vidd orvoshoz!

Jelek, amelyekre szülöként oda kell figyelnünk, mert ortopéd szakorvost igényelnek!

Gyerekek is kaphatnak stroke-ot

A stroke hirtelen alakul ki, akár átlagos jó közérzet közepette is felléphet, ami már önmagában is gyanakvásra adhat okot.

Tízmillió poratkával élsz együtt!

Porallergiát, végsősoron asztmát is okozhatnak a poratkák. Ráadásul mi magunk visszük őket haza!

Legyél te is hős: adj vért!

Adj vért és ments meg három életet! Ilyen egyszerű!

Avarégetés: "máglyahalál" a sünök számára

Figyelemfelhívó kampányt indított a sünök védelme érdekében, többek között az őszi avarégetéssel kapcsolatban a Fővárosi Állat- és Növénykert – közölte Hanga Zoltán szóvivő.

Vakvezető kutya bevetésen

A vak ember számára a kutya nem csak egy eszköz, amely segíti őt a közlekedésben, annál sokkal több, a leghűségesebb társa. De melyik négylábú válhat igazán jó vakvezetővé és milyen tulajdonságok kellenek hozzá? Ezekre a kérdésekre kaptunk választ a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola egyik éles bevetésén.