A túlzott cukorfogyasztás öregít

2014. 06. 13.
A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó és az egész szervezetet károsító szabad gyökök mennyiségét.

Együnk antioxidánsokat!

2014. 05. 31.
Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek szabad gyökök, melyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásukkal számos létfontosságú életfunkciónk egészséges működését gátolják.

A gránátalma védőhatása terhesség alatt

2014. 01. 06.
A Berkeley egyetemen végzett kutatások szerint a gránátalma megközelítőleg háromszoros antioxidáns képességgel bír a vörösborhoz, a zöld teához vagy az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva.

Nem is tudjuk, hogy mennyi mindenre jó az aszalt szilva

2014. 01. 05.
Egyetlen szem aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag.

Ezért egészséges a sütőtök

2013. 11. 20.
A sütőtök ballasztanyagokban gazdag, kalóriában szegény zöldségféle, amely szénhidráttartalmában, karotin- és C-vitamin-tartalmában is felülmúlja a többi tökfajtát. Narancsszínű húsa a karotinoidnak köszönheti intenzív tónusát. A karotinoidok sorába tartozik a béta-karotin, amely a szervezetben zsír segítségével A-vitaminná alakul.

A vörösbor az érrendszer védelmezője

2013. 08. 27.
A mediterrán konyha gazdag rostanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint a növényi olajokból vagy tengeri halakból nyert egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. A mediterrán étrend további fontos összetevője a piros szőlő, amelyet vörösbor formájában rendszeresen, de mértékkel fogyasztanak az étkezésekhez.

A kávézacc tele van antioxidánsokkal

2013. 01. 15.
Spanyol kutatók szerint étrend-kiegészítők bioalapanyagaként szolgálhat a kávézacc, mivel egészséget védő antioxidánsok gazdag forrása.

Szervezetvédő táplálkozás

2012. 07. 29.
Mindannyian szeretnénk napbarnított bőrt, igéző szemeket, karcsú alakot a nyárra. Ezeket egyrészt elérni, másrészt pedig megtartani kell. Védelmükről jellemzően nem a nyaralás alatt, hanem a mindennapokban feledkezünk meg: nem krémezzük be magunkat, vagy otthon hagyjuk a napszemüvegünket. Pedig az UV-sugárzás, a nem megfelelő folyadékbevitel árthatnak bőrünknek, szemünknek és közérzetünknek is. Antioxidánsokkal azonban óvhatjuk szervezetünket a környezeti ártalmakkal szemben.

A grépfrútmagkivonat csodái

2012. 04. 18.
Dr. Jakob Harich amerikai orvos és fizikus 1964-ben felfedezte a grépfrútmagkivonat antibiotikus hatását. A grépfrútmag és -héj, amit a szemétdombra dobott, meglepően sokáig ellenállt a természetes lebomlási folyamatoknak, ami főleg a mikroorganizmusok tevékenysége során indul meg.

Új szuperélelmiszer hódít világszerte

2012. 04. 16.
Szinte nem telik el év anélkül, hogy ne bukkanna fel a boltok polcain valamilyen új szuperegészséges harapnivaló. Az elmúlt években egyebek mellett a farkasbogyó, a búzafű és az acaibogyó adták egymásnak a stafétát, most pedig az aztékzsályamag került terítékre. A mexikói, és dél-amerikai mentafélék családjába tartozó növény vonzereje a tápanyagbombát jelentő parányi magjaiban rejlik.