Újabb bizonyíték az étcsokoládé szívvédő hatásáról

2012. 02. 21.
Minél több fekete csokoládét eszik valaki, annál védettebb a szív- és érbetegségek ellen – derül ki a Clinical Nutrition szakfolyóiratban közzétett vizsgálat eredményeiből.

Immunrendszer. Mi is az?

2011. 12. 12.
Az őszi-téli időszakban kiemelt figyelmet fordítunk az immunrendszer erősítésére. Sokszor azonban épp apróságokkal, mindennapi szokásainkkal ártunk a legtöbbet. Mit ne tegyünk, hogy a náthás, influenzás hónapokat könnyebben átvészeljük?

Az étrend-kiegészítés szabályai

2011. 12. 12.
Ember legyen a talpán, aki eligazodik a hatalmas étrend-kiegészítő piacon, ahol szinte minden elérhető. De vajon melyek a legfontosabb szabályai az étrend kiegészítésének.

A föld legegészségesebb növénye?

2011. 11. 21.
Az Acai Berry az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyóterméséről híres, mely bogyó a tökéletes gyümölcsnek is nevezhető,

Immunerősítő szuperbrokkoli

2011. 10. 13.
Immunrendszer-erősítő szuperbrokkoli került a polcokra

Hogyan tartósítsuk ételeinket, hogy egészségesek maradjanak?

2011. 09. 13.
Ha egészségesek akarunk maradni, óvakodnunk kell a gyulladásoktól.

De miért kell vitamint szednünk?

2011. 09. 10.
A vitaminok felfedezése a modern kor vívmánya.

Egészségmegőrző táplálkozás

2011. 09. 01.
Európában a 65 évesnél fiatalabbak szív- és érrendszeri halálozásának több mint harmada a táplálkozással van összefüggésben, ugyanígy a daganatos betegségek 30–40%-a lenne megelőzhető megfelelő étkezéssel.

Hangulatjavító élelmiszerek

2011. 08. 09.
Számos kutatás bizonyítja, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek képesek a depresszió csökkentésére, a boldogságérzés fokozására.

Rehabilitálják a tojássárgáját

2011. 07. 16.
Legújabb kutatási eredmény: a tojássárgája antioxidáns tulajdonságai védik a szívet.