Cikk találatok a következő kulcsszóra: Napvédelem

Órákkal a napozás után is károsodik bőrünk

2015. 02. 21.
A Yale Egyetem kutatói szerint három-négy órával a napozás után is tart a potenciálisan rákkeltő DNS-károsodás a melanin festékanyagban végbemenő kémiai reakciók miatt.

Így barnulhatsz okosan a szakértő szerint

2014. 07. 29.
Szakértőnk segítségével ésszerűen és az egészségre káros következmények nélkül adhatjuk át magunkat a barnító sugaraknak.

Előzd meg a leégést!

2014. 07. 12.
A nyár egyet jelent a napozással, a felhőtlen sütkérezéssel. Azonban sose tegyük ezt felelőtlenül, a megfelelő napvédelem hiányában.

Egyre gyakoribb a fényérzékenység

2014. 07. 03.
Ha valakinél rendszeresen csalánkiütésre, ekcémára emlékeztető tünetek jelentkeznek, miután nap éri a bőrét, feltételezhetően fényérzékeny.

Pikkelysömör: mire figyeljünk nyáron?

2014. 07. 05.
A pikkelysömör a bőrt, a hajas fejbőrt és a körmöket érintő, esetenként ízületi gyulladással társuló betegség.

Fogyjon napfénnyel!

2014. 05. 03.
Amerikai kutatók mérései szerint a reggeli napsugarak csökkentik a testsúlyt. Megfigyelték, hogy azok a résztvevők, akik korábban kelnek, vékonyabbak, függetlenül attól, hogy mennyit esznek vagy sportolnak.

Hogyan válasszunk naptejet?

2013. 06. 27.
A nap elleni védekezés minden korosztály számára, bőrtípustól függetlenül kiemelten fontos. Milyen faktorszámú készítménnyel védekezhetünk a káros sugarak ellen és mit tegyünk, ha a választott termék mégsem megfelelő?

Veszélyes a szolárium, vagy nem?

2012. 10. 20.
A melanoma malignum a pigmentsejtekből kiinduló rosszindulatú bőrdaganat, melynek kialakulását számos tényező befolyásolhatja. Dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa a szolárium hatásairól és a szűrés jelentőségéről beszélt.

A kozmetikus tanácsai a nyári szezonra

2012. 06. 17.
Nyáron több megpróbáltatás is éri bőrünket. A napsugárzás, a meleg levegő és a fokozott verejtékezés kedvezőtlen hatásai ellen jó, ha még nyaralás előtt felkészülünk.

Védik-e a kontaktlencsék az UV-sugárzás ellen a szemet?

2012. 05. 30.
A már májusban is erős UV-sugárzás nemcsak a bőrt veszélyeztetheti, de a szemet is. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa az ezzel összefüggő problémákról, a hatásos védelemről és a napszemüvegekről beszélt.