Cikk találatok a következő kulcsszóra: Orvosok

Mikor menjünk orvoshoz a gyomorrontással?

2015. 07. 06.
Nyáron jellemzően megnő az esélye a gyomorrontásnak – különösen a szabadosabb táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt. Az egyszerűen, gyorsan múló gyomorrontás nem igényel orvosi kezelést, de súlyosabb esetben mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

Életeket mentenek: ez az ő napjuk

2015. 05. 10.
Vasárnap, május 10-én van a mentők napja, 1887-ben Kresz Géza orvos kezdeményezésére ezen a napon alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 67 éve, május 10-én kezdte meg működését.

Ilyen kórházat még biztosan nem látott!

2015. 02. 09.
Egyszínű falak, fehér köpenyes orvosok, zöld ruhás ápolók, fémszínű műszerek. Egy londoni kórházban úgy döntöttek, szakítanak a hagyományokkal, és kreatív művészek segítségével új színeket visznek az épületbe.

„A gyerekek már akcentus nélkül fogják beszélni a nyelvet”

2014. 08. 04.
Nem biztos, hogy itthon tárt karokkal várják azt, aki külföldről jönne haza - írja külföldön dolgozó orvosokkal beszélgetve az Index.

Elég a szoftkorrupt rendszerből – interjú a Magyar Rezidens Szövetség elnökével

2014. 07. 13.
„Vak, aki nem látja, mekkora a baj” – mondja a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

„A mentős szakma csúcsa”

2014. 06. 30.
Mi történik, ha valahol nagyon gyorsan kell intézkedni? Kik lépnek akcióba, ha súlyos beteget kell gyorsan átszállítani más intézménybe?

Több ezer per indulhat magyar orvosok és ápolók ellen

2014. 06. 21.
Fellebbeznek a Pesti Központi Kerületi Bíróság június 12-i elsőfokú ítélete ellen a közel 10 év óta hamisan vádolt orvosok annak érdekében, hogy kollégáikat ne helyezhessék vád alá hasonló, „kettősfinanszírozás-ügyekből” kifolyólag.

Heim Pál kapta idén a Heim Pál-emlékérmet

2014. 06. 19.
Dédnagyapja örökségét viszi tovább Heim Pál. A nevét viselő alapítvány stratégiai igazgatója immár másfél évtizede dolgozik azon, hogy élmény- és emberközpontú legyen a magyar gyermekegészségügy.

A-kategóriájú beutalóval gyorsabb a szakorvosi ellátás

2014. 02. 10.
A- és B-kategóriájú beutalókat vezettek be Németország egyik tartományában, hogy gyorsítsák a betegek szakellátását és lerövidítsék a betegszabadságokat – írja az eski.hu.

Egyszerűbb lesz a külföldi letelepedés az egészségügyi dolgozók számára

2013. 10. 23.
A tagállamoknak két éven belül kell integrálniuk saját jogrendjükbe az egyes szakmai képesítések elismeréséről szóló uniós irányelvet – írja az eski.hu. Az Európai Parlament 2013. október 9-én fogadta el azt az irányelvet, amely a jövőben bizonyos szakmai képesítések (orvos, fogorvos, gyógyszerész, ápoló, szülésznő, állatorvos és építész) egységes európai szabályozások szerint történő elismerését szorgalmazza, gyorsítva és megkönnyítve ezzel a külföldi munkavállalást és letelepedést.