Cikk találatok a következő kulcsszóra: Táplálkozás

Tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból

2020. 10. 18.
Tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból a Szent István Egyetem kutatói.

Egy hónap a vízivás jegyében

2020. 10. 08.
Az OGYÉI októberben indult új kampánya nélkülözhetetlen természeti kincsünkre, az ivóvízre hívja fel a figyelmet.

Gasztro-összefogás Zuglóban

2020. 09. 19.
A Zuglói Kenyérközösség nem egy hagyományos piac, hanem egy bevásárlóközösség, ahol közvetlenül a termelőktől juthatunk hozzá egészséges élelmiszerekhez. Az izgalmas kezdeményezésre stábunk is ellátogatott, és nehezen bár, de ellenállt az ínycsiklandozó falatoknak.

Hőforrásokban főzhettek az emberelődök

2020. 09. 18.
Könnyen elképzelhető, hogy az Olduvai-szurdokban 1,7 millió éve élt emberelődök a környék hőforrásait használhatták főzéshez, jóval a tűzgyújtás képessége előtt.

15 éve a cukorbetegek szolgálatában

2020. 09. 13.
15. születésnapját ünnepli idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely ősztől egy online is elérhető, fiataloknak szóló egészségprogramot indít. Az ünnepi eseményen a vendégek az ország cukormentes tortáját is megkóstolhatták – a desszertkülönlegességet stábunk sem hagyhatta ki!

Magyarország ismét madárinfluenza-mentes

2020. 09. 11.
Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) előírásai alapján Magyarország visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását.

Mit ettek az ember elődei 2-3 millió éve?

2020. 08. 30.
A hominidákat és a velük egy helyen és időben élt állatok megkövült fogait használták fel a vizsgálatokhoz.

Szükséges-e a nátrium-bevitel korlátozása szívelégtelenség esetén?

2020. 08. 26.
Mindenkinek, de különösen a szívbetegek számára régóta javasolják a sóbevitel korlátozását.

Cukkini a konyhában

2020. 09. 01.
A cukkinivel a konyhában is könnyű dolgozni, mivel nem kell meghámozni, a héja ehető, nem kemény, sőt, a virága is fogyasztható, bár ez itthon még különlegességnek számít.

Melegben fokozott figyelmet igényel az ételek frissen tartása

2020. 08. 18.
Nyáron gyakrabban kapunk gyomorrontást, súlyosabb esetben ételmérgezést, amelyet az élelmiszerek nem megfelelő tárolása vagy hűtése okoz.