Cikk találatok a következő kulcsszóra: Táplálkozás

A gyermekkori elhízás pszichológiája

2020. 07. 18.
Számos ok vezet az elhízáshoz: társadalmi környezet, szülői minta, genetika. A gyerekpszichológusok az elhízás lelki okait hangsúlyozzák.

Házi praktikák narancsbőr ellen

2020. 07. 17.
Nyáron reflektorfénybe kerül a narancsbőr. Természetes, mégis bosszantó tényező, amit a legtöbb nő elég nehezen visel és szeretne minél hamarabb megválni tőle.

10 könyv az evészavarokról, az anorexiától a bulimián át a túlevésig

2020. 07. 15.
Néha azok sem értik, mi történik velük, akik maguk is evészavarokkal küzdenek – ehhez nyújtanak segítséget a következő könyvek.

Július 15-től a pultból kínált húsoknál is fel kell tüntetni a származási országot

2020. 07. 14.
Július 15-től a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot, a csomagolatlan formában árusított zöldségeknél és gyümölcsöknél pedig zászlóval kell jelölni a magyar terményeket.

Mit kell tudni az állatról emberre terjedő betegségekről?

2020. 07. 05.
A koronavírus-járvány előtérbe helyezte az állatról emberre terjedő betegségek, vagyis a zoonózisok problémáját.

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

2020. 07. 02.
Fáradtság, sápadtság és levertség – ha ezeket a tüneteket tapasztalja, felmerülhet a vérszegénység gyanúja.

Piros gyümölcsök hava

2020. 06. 28.
Igaz, a mai világban már télen is sok nyári gyümölcs kapható, de a hazai, friss termések íze összehasonlíthatatlan az import gyümölcsökével.

Sorsfordító változásokat hozott a magyarok életében a járvány

2020. 06. 21.
A koronavírus-járvány számos olyan folyamatot indított el, amely döntően befolyásolhatja életmódunkat a jövőben.

A legfinomabb nyári limonádék

2020. 07. 01.
A nyári melegben mindenkinek jólesik néhány frissítő korty. Az egyik nagy kedvenc a limonádé, de a klasszikus verzión kívül érdemes kipróbálni néhány újdonságot is.

A veszélyhelyzet alatt felértékelődött az élelmiszerek tartóssága

2020. 06. 12.
A járványügyi veszélyhelyzetben felértékelődött az élelmiszerek tartóssága, csomagolt jellege, és előtérbe kerültek az otthoni sütés-főzéshez szükséges termékek – állapította meg a Nébih járványügyi helyzet élelmiszerfogyasztásra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatása.