Cikk találatok a következő kulcsszóra: Táplálkozás

Segítheti-e a D-vitamin a vírusfertőzések elleni védelmet?

2020. 05. 28.
Csontjaink védelme és izomerőnk fokozása mellett a D-vitamin a betegségekkel szembeni védekezőképességünkre is pozitív hatást gyakorol.

A sültkrumpli fogyasztását szorgalmazzák Belgiumban

2020. 05. 26.
A felhalmozódott mintegy 750 ezer tonna burgonya és a termelők megmentése érdekében az ország szimbólumának számító sültkrumpli fogyasztását serkentő kampányt indítottak Belgiumban.

Amit a gyógyászati célra szánt tápszerekről tudni kell

2020. 05. 23.
Számos betegség fennállása esetén, vagy a műtét utáni lábadozás időszakában különösen fontos, hogy a beteg minél jobb tápláltsági állapotba kerüljön.

Tényleg jó a kóla gyomorrontásra és fejfájásra?

2020. 05. 11.
Egyes városi legendák hányós, hasmenéses betegség utáni folyadékpótlásként, és fejfájás enyhítésére is ajánlják a kólát. Mi lehet ennek a hiedelemnek az alapja, valóban jót tehet a kóla?

A vastartalom befolyásolja a növények fejlődését is

2020. 05. 09.
Az ELTE kutatóinak felfedezése segíti a mezőgazdasági szakembereket az ehető növények egészséges vastartalmának beállításában, amely így az emberi táplálkozásra is pozitív hatást gyakorol.

Mi hova kerüljön a hűtőben?

2020. 04. 25.
A fagyasztóval kombinált hűtőszekrények belsejében rendszerint felülről lefelé csökken a hőmérséklet, azaz a készülék felső polcain van a legkevésbé hideg, az alsó polcon pedig a leghidegebb. Lássuk, mit hova érdemes tenni!

A megfelelő konyhai higiénia csökkenti a fertőzés kockázatát

2020. 04. 24.
A mostani járványhelyzetben a szervezet védekezőképességének fenntartásában felértékelődik a változatos táplálkozás, a megfelelő konyhai higiénia, elkerülendő az ételfertőzés miatti megbetegedést, vagy kórházba kerülést.

Túlvásárlás és stresszevés – koronavírus étkezési kisokos

2020. 04. 12.
A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. Érdemes-e ennyi élelmiszert venni? Miből mennyi legyen otthon? Szükséges-e étrend-kiegészítőket szedni? Ezekben a kérdésekben segítünk támpontokat adni.

A por, amely megváltoztatta a világot

2020. 04. 12.
Sütőpor minden háztartásban van – főleg az olyan időkben, mint a mostani, amikor bent sokkal biztonságosabb, mint kint. Mivel az elmúlt napokban nagyot ugrott a friss péktermékek és/vagy bolti sütemények személyes beszerzésének kockázata, így nem csoda, hogy sokan sütéssel-főzéssel töltik az önként vállalt karantént.

Energetizáló reggeli italok

2020. 04. 05.
A gyümölcsökben és zöldségekben szinte minden megtalálható, ami az egészséghez kell, készítsünk ínycsiklandó energiaitalokat belőlük!