Cikk találatok a következő kulcsszóra: Bio élelmiszer

Gasztro-összefogás Zuglóban

2020. 09. 19.
A Zuglói Kenyérközösség nem egy hagyományos piac, hanem egy bevásárlóközösség, ahol közvetlenül a termelőktől juthatunk hozzá egészséges élelmiszerekhez. Az izgalmas kezdeményezésre stábunk is ellátogatott, és nehezen bár, de ellenállt az ínycsiklandozó falatoknak.

Lehet-e környezetkímélő módon élni?

2019. 01. 30.
A kérdés költői, hisz az ember puszta létezésével is pusztítja a Földet, azonban vannak olyan trükkök és szerek, amelyek segítségével csökkenthetjük a kárt, amelyet óhatatlanul okozunk a környezetünknek és önmagunknak.

8 étel, melyet az élelmiszeripari szakértők nem ennének meg

2014. 02. 23.
Az egyetlen módja annak, hogy garantáltan minden egészségtelen dolgot kizárjunk az étrendünkből, az lehetne, ha soha nem ennénk semmit...

Az élénkebb színű zöldségek és gyümölcsök egészségesebbek

2013. 11. 05.
Ne mindig ugyanarról a helyről vásároljunk zöldséget, gyümölcsöt – főleg az őszi-téli időszakban fontos ez, immunrendszerünk erősítése érdekében. Az sem mindegy, milyen színűt választunk, és számít a tárolás is.

Lekvár főzés nélkül, aszalt gyümölcsből

2013. 10. 16.
Amikor odakint kitartóan szemerkél az őszi eső, arra gondolunk, vajon hogyan lephetjük meg önmagunkat és a családunkat valamilyen egészséges finomsággal. Vajon tudunk-e főzés nélkül lekvárt készíteni úgy, hogy közben megőrizzük a gyümölcsökben rejlő életfontosságú vitaminokat, enzimeket? Igen, tudunk!

Bio, makro, paleo – vajon mire jók?

2013. 08. 03.
Az ember az egyetlen élőlény a Földön, amelyik bármit képes megenni, függetlenül attól, hogy az jó-e neki vagy sem. Természetes táplálékát édesíti, savanyítja, fényezi, hígítja, sűríti, színezi, nedvesíti, szárítja, génkezeli, zselésíti, tömegét növeli, habosítja, majd az egészet tartósítja, dobozba, üvegbe, nejlonba, különböző műanyagokba zárja. Majd elnevezi, s azt mondja: élelmiszeripar. A nyers élelmiszert felforralja, megfőzi, grillezi, mikrózza, kirántja, megsüti, besűríti. Erre meg azt mondja: konyhaművészet.

Büntetné az EU az államilag nem regisztrált magok használatát

2013. 05. 17.
Az Európai Bizottság által előterjesztett új törvény illegálissá tenné az olyan zöldségmagok „termesztésre való használatát, szaporítását és kereskedelmét”, amelyet a Közösségi Növényfajta Hivatal néven létrehozott hatóság nem „tesztelt, hagyott jóvá és fogadott el”.

Növényi levek házilag: milyen gépet válasszunk?

2013. 05. 08.
Elérkezett a tavasz: tudja mindenki, hogy ha ilyenkor naponta fogyasztunk friss növényi leveket, italokat, akkor nemcsak fiatalosabbak és energikusabbak leszünk, hanem leolvadnak azok a télen felszedett zsírpárnák is, amelyektől szeretnénk végre megszabadulni.

Ökotermeléssel az ökológiai egyensúly fenntartásáért?

2013. 05. 08.
Az ökológiai gazdálkodás egy sor előnyt tud felmutatni környezettudatosság szempontjából a hagyományos mezőgazdasággal szemben. Az ökológiai gazdálkodás a vetésforgó alkalmazásával elősegíti a talaj termékenységét, a szerves trágyázás és a hüvelyesek termesztése pedig a talaj elegendő nitrogéntartalmáról gondoskodik a biogazdaságokban.

Tisztító, nyers ételek

2013. 04. 09.
A tavasz a legmegfelelőbb idő a böjtölésre, a testi-lelki megtisztulásra. A természet ébredésével szervezetünknek is szüksége van a megújulásra. Az élő, természetes ételek kiválóan alkalmasak egy tavaszi tisztító-megújító nyers-kúrához. A nyers ételekkel végzett „böjt” nem önsanyargatás, hanem igazi felfrissülés. Egy pár hetes, friss zöldség- és gyümölcslevekkel kiegészített, élő táplálékokon alapuló étrend után megtisztulva, energiával feltöltve folytathatjuk életünket.