Cikk találatok a következő kulcsszóra: Aloé

Mi mindenre jó az aloé?

2013. 12. 07.
Bár még a szakértők számára sem teljesen világos, pontosan minek köszönhető az Aloe vera hatása, több aktív összetevőjét is azonosították már, amelyek többek között gyulladásgátlóként vagy fájdalomcsillapítóként hatnak.

Ültess „gyógyszert” az otthonodba!

2013. 04. 13.
A ma ismert Aloe vera Észak-Afrikából származik. Az első, a növény gyógyerejét ismertető írásos bizonyíték az egyiptomi papirusztekercsekben található, ahol az Aloe gyógyhatásának több mint 12 különböző módját jelenítik meg. Ma már tudjuk, hogy az Aloe vera hihetetlenül sok területen alkalmazható, a ránctalanítástól kezdve az égési sérülések kezeléséig.

Gyógynövények, melyek kiállták az évezredek próbáját

2012. 11. 25.
Van néhány legendás gyógynövény, melyek gyógyhatását még a tudomány is elismeri. Napjainkban, a szintetikus orvosságok, és mesterségesen előállított élelmiszerek korában, mind többen mutatnak érdeklődést e természetes hatóanyagok használata iránt.

Szépség ABC

2012. 11. 15.
Ma már nem csak az élelmiszereken, de a kozmetikai termékeken is rengeteg olyan információ található, amelyről nem mindenki tudja, mit jelent, mire jó, mire nem. Összeállításunkban néhány leggyakoribb kozmetikai alapanyagról, és segédanyagról gyűjtöttünk össze információt. S ezeket betűrendbe raktuk.

Gyógynövények minden bajra 2.

2012. 09. 18.
Nincs étvágya, szédül, bántják a szelek? Feje fáj vagy csúnyán megfázott? Valami baja mindig van? Vagyonokat költ orvosságokra? Pedig őseink gyógynövényei sokszor olcsóbbak. De éppen úgy vigyázni kell velük, mint a tablettákkal. Hiszen a gyógynövényeknek is lehetnek mellékhatásaik. Lássuk hát, melyik mire jó, s hogy mire kell figyelemmel lenni alkalmazásuk során.

Óvatosan a gyógynövényekkel!

2012. 08. 28.
Egyre népszerűbb a természetgyógyászat. Mind többen válogatnak testi, lelki bajaik kezelésére a különböző gyógyfüvekből. A természet patikája kimeríthetetlen. A gyógyfüvek gyengéden és sokszor hatékonyabban enyhítik a fájdalmat, mint a tabletták. Jótékony hatásuk vitathatatlan. A kockázatokról és mellékhatásokról azonban csak ritkán esik szó.

A tíz leghatásosabb gyógynövény, amit a tudomány is elismer

2012. 07. 12.
Egyre nő az érdeklődés a növényi orvosságok iránt, a doktorok egyre inkább megismerik az ezek hatékonyságával és biztonságosságával foglalkozó tudományos kutatások eredményeit, és használatukkal nemcsak az egyén, hanem a társadalom is jól jár, hiszen a gyógynövények jóval olcsóbbak, mint a szintetikus orvosságok.

Nyugtató, szorongásoldó, altató hatású gyógynövények

2012. 07. 17.
A gyógyítás, így a központi idegrendszer befolyásolásának eszközei évszázadokon át főként növényi eredetűek voltak. A szintetikus gyógyszergyártás térhódításával párhuzamosan a növényi termékek jelentősége, piaci súlya csökkent, és bizonyos indikációs területeken gyakorlatilag eltűntek a terápiás eszköztárból.

A cékla a magyar Aloe vera!

2012. 05. 13.
A cékla a magyar Aloe vera! A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére.májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog –, szív és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.

A szépségápolás legfontosabb hatóanyagai

2011. 10. 16.
Találhatók a természetben olyan hatóanyagok, amelyek kiemelkedő hatásúak a szépségápolás területén.