Cikk találatok a következő kulcsszóra: egészségügyi szűrővizsgálatok

Így spórolhatunk gyógyszer kiadásainkon

2014. 10. 03.
Csak gyógyszerre 13 milliárd forintot költ havonta az aktív korú magyar lakosság - ez derült ki a GKI és a PRÉMIUM Pénztárak közös kutatásából. Egészségünk fenntartása nem olcsó mulatság, 50.000 forintot, vagy még ennél is többet költünk gyógyszerre egy évben de a kiadásokat lehet csökkenteni – nézzük, hogyan!

5 fontos tudnivaló az egészségpénztárakról

2014. 09. 19.
Bizonyított tény, hogy az egészségpénztári tagok komolyabban foglalkoznak a megelőzéssel és többet tesznek az egészségükért, mint azok, akik egyetlen pénztárral sem állnak kapcsolatban.

A COPD minden tizedik felnőttet veszélyezteti

2014. 05. 17.
Európában Magyarország vezeti a COPD halálozási listáját.

A lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos a tél végére

2014. 04. 20.
A D-vitaminról az utóbbi évek kutatásai során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a csontok épségének megőrzésén kívül számos egyéb funkciót is ellát a szervezetben. Egyfajta hormonszerű anyagként működve szerepet játszik például az immunrendszer egészséges működésében is.

Adhat-e vért, ha vérszegény?

2014. 02. 15.
Dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosa elárulja, hogy bizony, nem mindenki adhat vért.

Csak az gyógyul meg, akinek pénze van?

2014. 01. 13.
Az, akinek az elmúlt néhány évben volt dolga az egészségüggyel, tudja, hogy a helyzet nem túl rózsás – bár sokak szerint a magyar egészségügyi ellátás még mindig az egyik legjobb a világon. Saját tapasztalatom szerint egyébként, miközben stílusát és körülményeit tekintve borzalmas, lényegében valóban nem rossz.

Az érszűkület szűrése életet menthet

2013. 11. 18.
Magyarország élen jár a szív- és érrendszeri megbetegedésekben, ennek ellenére nem elegendő azok száma, akik tüneteikkel időben orvoshoz fordulnak. Az érfal szerkezetének átalakulása már egészen fiatalon is elkezdődhet, ami később olyan betegségekhez vezethet, mint a stroke, a szívinfarktus vagy az érszűkület. Éppen ezért panaszok esetén érdemes mihamarabb szakemberhez menni, hogy el lehessen kerülni a későbbi súlyos szövődményeket.

Hogyan menedzseljük saját egészségünket?

2013. 06. 29.
Hazánkban még igen elterjedt az a szemlélet, amely szerint csak akkor keressük föl az orvost (sokszor akkor is későn), ha valami fáj, vagy ha más panasz jelentkezik. Dr. Bakanek György, az Oxygen Medical életmód-tanácsadója, nőgyógyász és sportszakorvos az egészségünk megőrzésében vállalt személyes felelősségünkre hívja fel a figyelmet.

Mennyit ér az egészségünk?

2013. 06. 19.
A tavalyi évben átlagosan fejenként százezer forintot költött a 18-69 év közötti magyar lakosság egészségmegőrző termékek vásárlására - derül ki a személyi kölcsönöket nyújtó Cofidis magyarországi fióktelepének kutatásából.

A Leiden-mutáció vizsgálata – hitek és tévhitek

2013. 04. 23.
Az utóbbi években a fogamzásgátló tabletták elterjedése kapcsán egyre gyakoribbá vált a Leiden-mutáció vizsgálata. Mi is ez a genetikai defektus? Miben segíthet a vizsgálat elvégzésével kapott érték ismerete? A Leiden-mutációról, illetve ennek a véralvadásban betöltött szerepéről prof. Blaskó Györgyöt, a Trombózisközpont szakmai vezetőjét kérdeztük.