Cikk találatok a következő kulcsszóra: egészségügyi szűrővizsgálatok

Ötven év felett kétévente is elég lehet a mammográfia

2013. 03. 30.
Az 50-74 év közötti nők körében ugyanolyan hatékony a kétévente végzett emlőrákszűrés, mint az évenként végzett mammográfia, még a sűrű emlőállományú és a menopauza tüneteinek enyhítésére hormonterápiában részesülő nők esetében is – derítette ki egy nagyszabású amerikai tanulmány.

Újra elindul a kamion: szűrővizsgálatok országszerte

2013. 03. 22.
Magyarország átfogó egészségvédelmi programja keretében idén is folytatódik az országjárás: egy szűrőkamion segítségével kétszáz helyszínen lehet majd részt venni a szűrővizsgálatokon.

A legfontosabb nőgyógyászati szűrések

2012. 12. 16.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a szűrések fontosságát, és azzal is tisztában kell lennünk, hogy a nőgyógyászt nem csak panasz esetén érdemes felkeresni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyász főorvosa a legfontosabb vizsgálatokról beszélt.

A legegészségesebb országok listája! Hogy áll Magyarország?

2012. 08. 22.
Szingapúr a világ legegészségesebb országa, Olaszországot és Ausztráliát előzi meg a Bloomberg hírügynökség által frissen összeállított világranglistán. Magyarország a 145 országot bemutató listán az 54. helyen végzett, a régiós országok középmezőnyében.

Az ingyenes egészségügyi szűrések tapasztalatai és az új helyszínek

2012. 07. 19.
Több mint 1000 vizsgálatot végeztek el a Generali Egészségügyi Szűrőprogram balatoni állomásain a szakemberek. Több olyan problémát találtak, amelyek, ha nem kezelik őket, akár súlyos betegséget is okozhatnak. Az ingyenes szűrőprogram célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a megelőzés fontosságára.