Cikk találatok a következő kulcsszóra: fehérje

Mi az a C-reaktív protein, és mit mutat a CRP érték?

2020. 09. 12.
A C-reaktív protein szintje akkor emelkedik meg a vérben, ha a szervezetben valahol gyulladás zajlik.

Példátlanul gyengéd optikai csipeszeket hoztak létre

2020. 09. 10.
A Vanderbilt Egyetem mérnökei a világon először hoztak létre olyan optikai csipeszeket, amelyekkel az egyes biomolekulákat és fehérjéket is károsodás előidézése nélkül lehet megmarkolni.

Az anya alkoholfogyasztásának hatása a magzatra

2020. 09. 03.
A magzatkárosító hatások kivédésében kulcsszerepet játszó alapvető szabályozást fedeztek fel az embrionális idegrendszerben.

A növényi fehérjék fogyasztásának kedvező hatásai

2020. 08. 14.
Fehérjékben, különösen növényi proteinekben gazdag táplálékkal csökkenthető a súlyos betegségek kialakulásának kockázata.

Neandervölgyi gén befolyásolhatja a fájdalomérzetet

2020. 08. 08.
A modern populációkban még mindig kimutatható a neandervölgyiek genetikai öröksége, amely jelentős hatást gyakorolhat az emberekre.

Csak komoly diétát!

2020. 03. 23.
Se szeri, se száma a garantáltan azonnali fogyással és fantasztikus eredményekkel kecsegtető csodadiétáknak, ám ezek sokszor nemcsak nem hozzák meg a kívánt eredményt, hanem kimondottan károsak.

Sóvárogsz a cukor, a szénhidrát után? Küzdd le!

2019. 12. 16.
A vágy a cukros, magas szénhidrát tartalmú ételek után nagyon sokak mindennapjainak része. Természetesen azoknak kellene a leginkább ellenállniuk, akik testsúlycsökkenést szeretnének elérni, de ez nem könnyű.

Antioxidánsban gazdag, ehető rovarok

2019. 07. 21.
Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé

4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

2017. 09. 12.
Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi meglepetést, ha fel szeretnénk venni kedvenc farmerünket, ami még tavasszal tökéletesen állt rajtunk!

A tojás jótékony hatása

2015. 10. 10.
A tojás évezredek óta tölt be fontos szerepet az emberiség étrendjében. A múlt század végén összefüggésbe hozták több betegséggel, így például az érelmeszesedéssel is, ezért sokan kerülni kezdték. A legújabb eredmények kapcsán azonban érdemes átgondolni a korábbi feltételezéseket, és rehabilitálni a tojást.