Cikk találatok a következő kulcsszóra: fehérje

Neandervölgyi gén befolyásolhatja a fájdalomérzetet

2020. 08. 08.
A modern populációkban még mindig kimutatható a neandervölgyiek genetikai öröksége, amely jelentős hatást gyakorolhat az emberekre.

Csak komoly diétát!

2020. 03. 23.
Se szeri, se száma a garantáltan azonnali fogyással és fantasztikus eredményekkel kecsegtető csodadiétáknak, ám ezek sokszor nemcsak nem hozzák meg a kívánt eredményt, hanem kimondottan károsak.

Sóvárogsz a cukor, a szénhidrát után? Küzdd le!

2019. 12. 16.
A vágy a cukros, magas szénhidrát tartalmú ételek után nagyon sokak mindennapjainak része. Természetesen azoknak kellene a leginkább ellenállniuk, akik testsúlycsökkenést szeretnének elérni, de ez nem könnyű.

Antioxidánsban gazdag, ehető rovarok

2019. 07. 21.
Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé

4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

2017. 09. 12.
Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi meglepetést, ha fel szeretnénk venni kedvenc farmerünket, ami még tavasszal tökéletesen állt rajtunk!

A tojás jótékony hatása

2015. 10. 10.
A tojás évezredek óta tölt be fontos szerepet az emberiség étrendjében. A múlt század végén összefüggésbe hozták több betegséggel, így például az érelmeszesedéssel is, ezért sokan kerülni kezdték. A legújabb eredmények kapcsán azonban érdemes átgondolni a korábbi feltételezéseket, és rehabilitálni a tojást.

Egyre kevesebb tejet fogyasztunk

2015. 09. 16.
Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylatban a tejfogyasztásban csökkenő tendencia figyelhető meg, miközben a tejtermelés egyre nő.

Ezektől az ételektől boldogabb lesz

2015. 06. 04.
Nem csak a csokoládé, hanem a búzacsíra, a zabpehely, a banán, sőt bizonyos húsok fogyasztása is hozzájárulhat a jó hangulathoz, míg a halaknak és a bogyós gyümölcsöknek fájdalomcsillapító hatásuk van. Veresné dr. Bálint Márta dietetikus, a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének docense szerint a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként ezeket is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akinek hosszú időn át rossz a hangulata, vagy krónikus fájdalmuk van.

Áttörés a rákkutatásban: közelít a megoldás?

2015. 04. 14.
A Nobel-díjas Aaron Ciechanover professzor laboratóriumában az egyébként gyulladást okozó fehérjék magas koncentrációban jelentősen összezsugorították a rosszindulatú daganatos szöveteket, ez áttörést jelenthet a rákkutatásban – közölte a Háárec című izraeli újság hétfőn.

Vízeinkben az egészség!

2015. 03. 12.
Bár az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, ami még ízletes is, a legtöbb gyerek és sok felnőtt mégsem szereti a halat. Pedig az egészséges táplálkozás fontos részét képezi, és Magyarországon számos különleges és finom fajta él. Stábunk a III. Budapesti Halfesztiválon járt - megkérdeztünk szakértőket és ismert személyiségeket is, mit gondolnak a halfogyasztásról.