Cikk találatok a következő kulcsszóra: nyelv

Nyelvsérülés gyermekkorban

2019. 11. 08.
A nyelv egy kifejezetten jó vérellátású szerv, így sérülése jelentős vérzéssel járhat. Ez riasztó mind a szülő, mind a gyermek részére.

Miről árulkodik a nyelvünk?

2018. 03. 30.
Ahhoz képest, milyen magas a nyelv daganatos megbetegedéseinek aránya, a legtöbben meglehetősen keveset foglalkoznak e szervünkkel, pedig állapotát rendszeresen figyelni kellene, és mindennapos tisztítása is elengedhetetlen.

Magyarországon is javul a hallássérültek helyzete

2015. 02. 21.
Az anyanyelv nemzetközi világnapja alkalmából pénteken egynapos konferenciát tartottak Budapesten, amelynek központi témája a jelnyelv volt. A konferencián bejelentették, hogy 2017-ben vezetik be a jelnyelvi törvényt, amely a siketek és nagyothallók jogait szabályozza majd.

Az emberi test legerősebb izomcsoportja

2014. 01. 05.
A legtöbb testépítő büszkén mutogatja bámulatra méltó muszklijait, de valószínűleg ők sem gondolnák, hogy a legerősebb izomcsoportjuk a leglátványosabb póz közben is láthatatlan marad.

A szem a lélek, a nyelv a test tükre

2013. 03. 23.
A nyelv elsősorban izomszövetből és kisebb részben mirigyekből felépülő szerv. Felületét szemölcsök borítják, és itt helyezkednek el az ízlelőbimbók is. Számos alapvető életfunkcióban nélkülözhetetlen szerepet tölt be: ilyenek a táplálkozás, a beszéd, az ízérzés, de pl. a nyelvgyökön található nyelvmandula az immunvédekezésben vesz részt.