Cikk találatok a következő kulcsszóra: Immunrendszer

Néha elég egy csípős barát

2010. 10. 13.
Elég egyetlen érintés és garantáltan megbánjuk, hogy szorosabb kapcsolatba kerültünk vele.

Elhomályosul a világ

2010. 10. 12.
Belenéz a tükörbe. Nem magát látja, hanem egy fekete foltot, ott ahol az arca van. Ijesztő dolog. Jelenleg 124 millió idős ember küzd a betegséggel, mely jelenleg nem gyógyítható, csak karbantartható.

Mit jelez a fáradtság?

2010. 10. 12.
Miért vagyok ilyen fáradt? Sokan tesszük föl a kérdést nap mint nap. Mikor már a második emelet is a Mount Everest csúcsának tűnik, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon mi állhat a háttérben.

Védőoltási egyszeregy

2010. 10. 10.
Hogyan fedezték fel a védőoltást? Miért hívják vaccina-nak? Hogyan segítettek a tehenek a felfedezésben? Hányféle oltás létezik?

Bacik a lakásban

2010. 10. 08.
A baktériumok, gombák és atkák mindenhol körülvesznek minket. Ez nem is baj, ha az immunrendszerünk megfelelően működik. A meglepetések elkerülése érdekében ajánlott azonban egyes tárgyainkat néha alaposan megtisztítani

Boldoggá tesz a csokoládé?

2010. 10. 08.
Engem igen, és ezzel biztos nem vagyok egyedül. Egy trüffel vagy egy minőségi keserűcsoki megédesíti a napot, de a forró csoki sem megvetendő – főleg ha nem porból, hanem minőségi alapanyagokból készül.

Mit kell tudni a vitaminokról?

2010. 10. 01.
Dr. Fang Simon gyógyszertára, a Magyar Korona Kunszentmiklóson működik. Az 1961-ben nyílt patikát 2007 óta vezeti. Családtagjai is szakmabeliek, orvosként vagy gyógyszerészként segítenek a hozzájuk forduló betegeknek. Dr. Fang Simont a vitaminokról és az antioxidánsokról kérdeztük.

Fogyás biciklivel

2010. 09. 21.
Világszerte kétmilliárd kétkerekű fut az utakon. Magyarországon évente háromszázezer új példány talál gazdára. A kerékpározás kortól, nemtől függetlenül reneszánszát éli.

A legszebbnek gurult az alma

2010. 09. 15.
Itt az alma szezon, a fák ágait lehúzzák ezek a hol édes, hol savanykás gyümölcsök. Reggel préselve isszuk a levét, tízóraira a la natúr, ebédre szósznak, délután kávé mellé süteményben. Éjszaka meg Ádámról és Éváról álmodunk.

Állatokkal az allergia ellen

2010. 09. 10.
Mindig is nagy érdeklődés övezte  a kérdést, hogy  az életmódunk és  az allegiára való hajlamunk között milyen összefüggés áll. Most megtudhatjuk, hogy mi a kapcsolat  a kettő között.