Cikk találatok a következő kulcsszóra: Immunrendszer

Fogyjon szőlővel!

2010. 09. 09.
Nyersen vagy bornak, kenve vagy megéve egyaránt egészséges a szőlő. Feszesít, erősíti a hajhagymákat és még fogyaszt is. Számos vitamint és antioxidánst tartalmaz, és még finom is. Szőlőre fel, lássuk mit tud ez a csodás gyümölcs.

Mit okoz a penész ?

2010. 09. 08.
Orrdugulás? Köhögés? Nem biztos, hogy megfázás okozza. Ha sokat tartozkódik otthon, érdemes körülnézni a rejtett sarkokban, vagy a szekrény mögé, hátha ott rejtőzik a panaszokat okozó penész.

Újabb csapás a bio-csalókra

2010. 09. 06.
Mi a bio? Amit éjjel permeteznek. Tartja a mondás. Manapság is sokan kételkednek a bio termékekben. A vásárlói bizalom erősítése érdekében, mostantól mobil laboratóriumok fogják járni az országot, és ellenőrizni a gazdákat.

A szervezet testőrsége

2010. 09. 01.
Szervezetünket folyamatosan érik támadások. Ahhoz, hogy testünk kellő hatékonysággal felvegye a harcot az idegen betolakodók - baktériumok, vírusok - ellen, harcra kész hadsereggel kell rendelkeznie. Ezt a védekező feladatot az immunrendszer látja el.

Mindent az iskolakezdésről

2010. 08. 24.
Az iskolára készülődés nem merül ki abban, hogy megtaláljuk a tökéletes hátizsákot, vagy a legszebb füzetet – érdemes odafigyelni arra is, hogy gyermekünk egészségesen menjen iskolába, és arra még inkább, hogy egészségesen is jöjjön haza. Az egész napos összezártság alatt ugyanis a gyerekek könnyen körbefertőzhetik egymást a bacilusokkal és  más kórokozókkal. Ezért fontos, hogy fizikailag felkészülten menjenek vissza az iskolapadba a hosszú nyári szünet után.

Megtalálták az IBS kiváltó okát

2010. 08. 21.
Az irritábilis bél szindróma a becslések szerint akár a népesség 15-20 százalékát is érintheti. A betegséggel küzdőket gyakran hipochondernek minősítik. A  Technische Universitaet München kutatói most úgy tűnik megtalálták a betegség kiváltó okát.

Egy kicsi testőr lakik a torkunkban

2010. 08. 21.
Mit csinálnak a mandulák? Tényleg ki kell őket vetetni, ha gyakran begyulladnak? Mennyire veszélyes a műtét? Ezekre és más kérdésekre is válaszolt Dr. Horváth Miklós, fül-orr-gégész.

Lehetséges az allergia gyógyítása?

2010. 08. 18.
Kutatók százai próbálják megfejteni, hogyan lehetne az allergiát véglegesen megszüntetni. Egyesek a természetgyógyászati módszerekre esküsznek, mások az orvosokban bíznak. Az allergén specifikus immunterápia egy olyan kezelés, amely rövid távon a tünetek javulását hozhatja, hosszabb távon a betegség természetes lefolyásának megváltozatásával a súlyosabb betegség kialakulását képes megakadályozni.

Minden amit tudni kell a pikkelysömörről

2010. 08. 17.
Veszélyesebb lehet a pikkelysömör mint gondolták az orvosok. Dán kutatók szerint, a sokakat érintő betegség akár strokot, vagy szívrohamot is okozhat. De mi is az a pikkelysömör?

Egy férfias betegség: a vérzékenység

2010. 08. 16.
Habár leghíresebb elszenvedői az orosz Romanov-uralkodóház tagjai közül kerültek ki, a vérzékenység vagy haemofília nem kizárólag a nemesi vérvonalakat egymás közötti rokonházasságok útján megőrző királyi dinasztiák betegsége, hanem a világ szinte összes országában jelen van.