Cikk találatok a következő kulcsszóra: Immunrendszer

Szúnyogcsípés ellen a hagymától a banánhéjig

2010. 06. 21.
Nyári estéinket megkeseríthetik a szúnyogok. Sajnos ez az a támadás, amit legtöbbször elkerülni nem, csak kezelni lehet. Adunk néhány lehetséges tippet ehhez.

Egy viszkető baj

2010. 06. 17.
Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek? Mi okozhatja, és hogyan kezeljük az ekcémás panaszokat?

Hogyan éljük túl a napot?

2010. 06. 11.
Lerágott csontnak tűnik napozási tanácsokat adni, ennek ellenére az emberek egy része nem veszi komolyan a napozás ártalmas voltát.

Probiotikum- a jóravaló baktérium

2010. 06. 03.
Mik is azok a probiotikumok? Szükségünk van rájuk? Netán elég a kefír és a joghurt? Honnan tudhatom, milyen szert vásároljak, hisz annyi félét reklámoznak? - 

Egy gyógynövény melyet kevesen ismernek

2010. 05. 20.
Mint ahogy a nagy zenészek, írók, színészek kisebb testvére vagy gyermeke nehezen szabadul rokona árnyékából, úgy a növények világában sincs ez másképp.

Tények és tévhitek az allergiáról

2010. 05. 17.
Hazánkban jelenleg a lakosság több, mint 25 százaléka küzd különböző szintű allergiával. A tünetek kezeléséről számos hiedelem kering a köztudatban.

Egyen gyümölcsöt jót tesz a tüdőnek

2010. 05. 15.
A feketeribizliben található természetes anyagok enyhítnek bizonyos asztmás légzési nehézségeket – állítja egy Új-Zélandi kutatás.
Kutatók egy vizsgálat során azt találták, hogy a feketeribizli mérsékli az allergiás eredetű asztma tünetei.

Hogyan élvezzük a napsütést?

2010. 05. 10.

Most már visszavonhatatlanul megjelentek az erősebb tavaszi napsugarak, amelyek sokakat napozásra csábítanak. A védelem azonban már ilyenkor is elengedhetetlen. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta,  bőrgyógyász-kozmetológus válaszol.

Mi okozza a csökkent pajzsmirigyműködést?

2010. 05. 04.
A fokozatosan, látszólag minden ok nélkül kialakult csökkent pajzsmirigyműködés az immunrendszer betegsége miatt jön létre, „autoimmun” eredetű.

Ha itt a láz

2010. 04. 23.
Különbözőek vagyunk. Van köztünk, akit már egy kisebb hőemelkedés is ágynak dönt, és van olyan, aki egy komolyabb lázas állapotot is könnyedén átvészel. Számtalan kérdés merülhet fel a lázcsillapítással kapcsolatban. Kell-e csillapítani, és ha igen, kinél, hogyan, mivel és mikor kell haladéktalanul orvoshoz fordulni?