Cikk találatok a következő kulcsszóra: mérgező növények

A földhasználó köteles a parlagfű virágzását megakadályozni

2020. 06. 11.
A földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Parlagfűmentesítési kampányt indít a Nébih

2020. 06. 04.
Társadalmi célú kampánnyal hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a parlagfű elleni védekezéshez szükséges összefogás fontosságára.

Mérgező szobanövények kontra kisgyerekek

2019. 11. 28.
Otthonunkat számos olyan növény díszítheti, amelyek veszélyt jelenthetnek a gyermekekre. A cikkünkben szereplő virágokat érdemes olyan helyre tenni, ahol kisgyermekek nem férhetnek hozzájuk.

Már csecsemőkorban eldől, ki lesz allergiás

2016. 04. 05.
Míg a szénanátha tünetei könnyen felismerhetőek, vannak olyan allergének, melyek sokáig és alattomosan fejtik ki hatásukat a szervezetünkben. Akár egy-két éven keresztül is okozhatnak olyan egészségügyi problémákat, amelyről nem is hinnénk, hogy allergia.

Vigyázat, mérgező!

2014. 08. 03.
A gyerekeknek sokszor csábító lehet egy színes bogyó vagy virág, amit meglátnak, megcsodálnak, és rosszabb esetben meg is kóstolnak.

A kaukázusi medvetalp nem játék!

2014. 07. 12.
A kaukázusi medvetalp egy gyorsan szaporodó gyom, mely kiütéseket és akár vakságot is okozhat.

Égési sérüléseket okoz a kaukázusi medvetalp

2014. 07. 04.
Magyarországon jelenleg gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelent a kaukázusi medvetalp, fontos viszont megakadályozni, hogy elszaporodjon - mondta el a Magyar Allergia Szövetség elnöke az MTI érdeklődésére.

Hajfesték-allergia: melyik összetevő okozza?

2014. 04. 04.
Viszkető, égő érzés, vörös kiütések és hajhullás – a hajfestékek összetevőire bármikor kialakulhat allergia.

Mire figyeljen a kertészkedésnél, ha allergiás?

2014. 03. 28.
A pollenallergiásoknak sem kell lemondaniuk a kisebb-nagyobb tavaszi kerti munkák elvégzéséről, de nem árt, ha ügyelnek arra, hogy mikor végezzék a munkálatokat és mit ültessenek.

Pollenhelyzet: megkezdődött az idei szezon

2014. 03. 04.
A szokatlanul enyhe januári napokban már megjelentek az első pollenek. Most, hogy a meleg tartósnak ígérkezik, a tavaszias idővel együtt megérkezett a pollenszezon is.