Cikk találatok a következő kulcsszóra: kozmetika

8 meglepő tanács a szép bőrért

2014. 03. 13.
Mi kell hozzá, hogy a legtöbbet hozza ki bőre állapotából? „Fontos, hogy jól ismerjük a korunk adta lehetőségeinket, de ne akarjunk többet annál, mint amit reálisan elérhetünk.”

Zöld út az ismeretlenbe

2014. 02. 28.
Manapság rengeteg ember számára a biotermékek fogyasztása, használata jelenti az egészségtudatos életmódot. Vehetünk bioélelmiszert, járhatunk biopiacra, bejelentkezhetünk biofodrászatba vagy biokozmetikába.

Diéta az egészséges bőrért

2014. 02. 09.
A gyönyörű, sugárzóan egészséges bőr titka a táplálkozásban rejlik. A különféle kozmetikumok is sokat segítenek, ám a megfelelő étrend elengedhetetlen.

A bőrviszketést száraz bőr vagy betegség is okozhatja

2014. 02. 05.
A bőrviszketés (pruritus) egyik leggyakoribb oka a bőr fokozott kiszáradása. A bőrszárazság első tünetei már 35-40 év között jelentkezhetnek, de 60 év felett válnak igazán gyakorivá.

Kozmetikai trükkök, hogy a problémás bőr is szép lehessen

2014. 02. 04.
Akne, foltos festékhiány, rosacea, pigmentfoltok. Csak néhány a leggyakoribb bőrproblémák közül, melyek viselése nagy lelki terhet jelenthet. A makulátlan arcbőr kevesek kiváltsága, de létezik egy speciális típusú smink, amelynek segítségével - a megfelelő technikát alkalmazva - bárki tökéletes külsőt varázsolhat magának.

A vitiligo és társbetegségei

2014. 02. 01.
Gyakran egyszerű kozmetikai problémaként kezelik, a vitiligo azonban egy ennél összetettebb betegség. Bár kialakulásának pontos okai nem tisztázottak, a legszélesebb körben elfogadott hipotézis szerint autoimmun betegség, melyhez több más kórkép is társulhat.

Élősködő is okozhatja a bőrpírral járó betegséget

2014. 01. 28.
A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik.

Az arcon élő atka is okozhat pattanásokat

2014. 01. 24.
A faggyúrmirigyekben élő Demodex brevis atkák és azok baktériumai az arcon megtelepedve pattanások megjelenését idézhetik elő. A problémás bőr kezelése kapcsán ezért érdemes elvégezni az atkaszűrést is, mert eltávolításuk csak célzott kezeléssel lehetséges.

Kíméletes kezelés problémás bőrre

2014. 01. 18.
A gyógynövényes mélyhámlasztásnak köszönhetően ma már fájdalmas beavatkozások nélkül is szépülhet. A pattanásos, tág pórusú, fakó, vagy napfénytől károsodott bőrre és bőrfiatalításra egyaránt alkalmas kezelést Peterman Krisztina szépségterapeuta, a Dermatica kozmetikusa mutatja be.

Gyors segítség duzzadt szemekre

2014. 01. 08.
A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek ránk vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépségterapeuta, a Dermatica kozmetikusának segítségével kipihentebb külsőt varázsolhat magának.