Cikk találatok a következő kulcsszóra: kozmetika

A pattanások szervi problémákra is utalhatnak

2013. 12. 26.
A pattanások többet jelentenek egyszerű szépséghibánál: betegségekről, szervi problémákról árulkodhatnak. Megfigyelték, hogy az arc egyes területei szoros kapcsolatban állnak a különböző belső szervekkel.

10 egyszerű gyógymód duzzadt szemekre

2013. 12. 15.
Senki sem akarja, hogy a szemei duzzadtak legyenek, hiszen fáradtnak és betegnek tűnhetünk tőle. Aggodalomra azonban semmi ok: több egyszerű és természetes gyógymód is létezik a probléma kezelésére.

Ünnep a kozmetikában – kezelések tömjénnel és mirhával

2013. 12. 11.
A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépségterapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Mi mindenre jó az aloé?

2013. 12. 07.
Bár még a szakértők számára sem teljesen világos, pontosan minek köszönhető az Aloe vera hatása, több aktív összetevőjét is azonosították már, amelyek többek között gyulladásgátlóként vagy fájdalomcsillapítóként hatnak.

Fényre múló pattanások – Hogyan segít az aknelámpa?

2013. 12. 02.
Kúraszerűen, meghatározott ideig alkalmazva mérsékli a gyulladást és elpusztítja a pattanásokat okozó baktériumokat. Az aknelámpa működését dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, a Dermatica orvosa ismertette.

A száraz bőr ápolása

2013. 11. 21.
Az őszi-téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. Az arc bőrének ápolásához Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának tanácsai nyújtanak segítséget.

Védje bőrét a hideg ellen – tartós hidratáltság hyaluronsavval

2013. 11. 14.
A téli időszakban gyakori bőrszárazság ellen új módszer segítségével vehetjük fel a fegyvert. A mindössze 6 hét alatt tartósan hidratált, megújult arcbőrt eredményező eljárást Peterman Krisztina szépségterapeuta, a Dermatica kozmetikusa mutatta be.

Hogyan lassítható a bőr öregedése?

2013. 10. 31.
Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Az életkor előrehaladtával ennek az üdeséget és egészséges külsőt biztosító enzimnek a termelődése csökken: a bőr elvékonyodik, szárazzá válik, ráncok jelennek meg rajta.

A problémás arcbőr természetes ellenszere

2013. 10. 23.
A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, a haj, a bőr és a csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő tulajdonságai mellett fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.