Cikk találatok a következő kulcsszóra: Dohányzás

Élj tovább 5 évvel!

2010. 09. 30.
Hazánkban a várható életkor 10 évvel marad el a nyugati átlagtól. A WHO legfrissebb felmérése szerint Magyarország Európa egyik legegészségtelenebb országa. Sokkoló kijelentések, amelyek ellen minél előbb tennünk kell.

Mindent a köhögésről

2010. 09. 29.
Az őszi-téli időszakban gyakran elhúzódó köhögés keserítheti mindennapjainkat. A legtöbben nem, vagy csak súlyos panaszok esetén fordulunk orvoshoz, a tünetek enyhítésében a recept nélkül kapható gyógyszerek, gyógyteák segítségére hagyatkozunk. A krónikus köhögés azonban komoly betegségeket is jelezhet, melyek megfelelő kezelés hiányában súlyos szövődményeket okozhatnak.

A köhögés is lehet komoly betegség tünete

2010. 09. 14.
Köhögés? Krákogás? A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása.

Óvatosan a fogamzásgátlókkal!

2010. 09. 09.
A fogamzásgátlók feltalálása nők millióinak életét tette könnyebbé. Egyszerű, véd bizonyos rákfajták ellen, szebbé teszi az arcbőrt. Bizonyos esetekben, azonban problémákat is okozhat.

Az ápolatlan fogsor akár 13 évvel idősebbnek mutathat

2010. 08. 06.
Érdemes odafigyelni a szájhigiéniára, és időt fordítani arra, hogy fogaink fehérek és csillogóak legyenek, ugyanis a foltos és sárga fogaknak köszönhetően, akár 13 évvel is idősebbnek nézhet ki az embert – állítja egy kutatás.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról?

2010. 07. 08.
Hogyan lehet leszokni a dohányzásról? (De tényleg?!) A dohányzás káros hatásaival az is tisztában van, aki nem akar, mégis rengetegen cigarettáznak. Azt mondják, hogy ha egyszer rászoktunk, nem lehet leszokni róla, csak letenni. Leszoktató módszerekben és praktikákban azonban nincs hiány. Elrettentő példáktól kezdve a különböző kezelésekig minden megtalálható a palettán. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány módszert.Hasznosságukat döntse el ki-ki saját maga.

Passzív dohányosok és a lelki egészség

2010. 06. 14.
A dohányosok között köztudottan magas a depresszióban és más lelki eredetű betegségben szenvedők száma, azonban egy nemrég kiadott tanulmány szerint a passzív dohányosok is fokozottan ki vannak téve a dohányfüst okozta betegségek és a lelki betegségek előfordulásának.

Megvan a legegészségtelenebb nemzet

2010. 06. 14.
Zöldség és gyümölcs? Inkább ne. Mozgás? Nem fontos. Helyette inkább egy cigi a szájba és egy pohárka ital a kézbe. A skótok kifejezetten egészségtelenül élnek.

Hol lennének a férfiak a nők nélkül?

2010. 06. 05.

Az Amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) átfogó programot indított a férfiak egészségének megőrzésére. A kampány a nők figyelmét igyekszik felhívni a férfiakat veszélyeztető kockázati tényezőkre, mivel adataik alapján ők azok, akik a legtöbbet tehetik az erősebbik nem tagjainak egészségéért.

Téma amiről nem szívesen beszélünk: a szájszag

2010. 05. 18.
A fogkő látványnak sem kellemes, viszont ezen kívül más problémákhoz is vezethet, mint az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag. Érdemes tehát e problémákkal fogorvoshoz fordulnunk, még akkor is, ha maga a fogkő esetleg nem látszik.