Cikk találatok a következő kulcsszóra: Mellrák

Minden, amit a mellrákról tudni kell

2014. 11. 08.
A mellrák kialakulása több tényezőre vezethető vissza, konkrét külső hatáshoz nem köthető. A mellrák nem lehet egy bizonyos életforma következménye.Van azonban néhány kockázati tényező, ami növelheti a mellrák kialakulásának valószínűségét.

Újabb fejlemény a tüdőrák kutatásában

2014. 10. 29.
Sikeresnek bizonyult egerekbe ültetett agresszív emberi tüdőrákos sejtek elpusztításában egy fejlesztés alatt álló új gyógyszer, amelyet a Chicagói Egyetem kutatói vizsgálnak.

Önvizsgálat: hogyan végezzük?

2014. 10. 18.
Az otthon végzett rendszeres mellvizsgálat az egyik legjobb módszer arra, hogy az esetleges elváltozásokat észrevegyük, ezzel pedig sokat tehetünk azért, hogy a mellrákot időben felfedezzük.

Ősszel is úton a Szűrési Staféta!

2014. 10. 11.
Októberben kilenc megyébe érkezik meg a mellrák elleni küzdelem jegyében indított Szűrési Staféta - tájékoztatott az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI).

Október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja

2014. 10. 01.
Ebből az alkalomból országszerte több ingyenes mellrákszűrő vizsgálatot tartanak,köztudomású ugyanis, hogy minél korábbi stádiumban ismerik fel a betegséget, annál nagyobb a teljes gyógyulás esélye.

Jellemző ráktünetek nőknél, amelyekre oda kell figyelni

2014. 07. 26.
Összegyűjtöttünk néhányat a nőknél gyakran előforduló ráktípusok tünetei közül, amelyek esetén mindenképpen kivizsgálásra van szükség.

Mellrák: kinél van szükség kemoterápiára?

2014. 05. 22.
„A daganatszövet elemzésével pontosan kimutatható, hogy az emlőrákkal megműtöttek közül kinek indokolt kemoterápiát adni” – idézi dr. Landherr László elnököt a Magyar Szenológiai Társaság közleménye.

Feleslegesnek bizonyult minden második mellrákműtét

2014. 04. 05.
Egy átfogó brit kutatás szerint minden második mellrákműtét felesleges, amit a rákot megelőző állapot, a DCIS (Ductal Carcinoma In Situ) miatt végeznek el Nagy-Britanniában.

Vitatni kezdték a mammográfiás szűrés hatékonyságát

2014. 02. 20.
A középkorú nők évenkénti mammográfiás szűrése nem csökkenti a mellrákos halálozást - derült ki egy nagy léptékű, hosszú távú kanadai kutatásból.

Egy lépéssel a rák előtt

2014. 02. 10.
Február 4-e a Rák Világnapja, egy olyan betegségre hívva fel a figyelmünket, melytől szinte mindannyian rettegünk. Pedig egy kis odafigyeléssel a legtöbb megbetegedés megelőzhető lenne, mivel a rákos elváltozások 40%-a az egészségtelen életmódra vezethető vissza.