Cikk találatok a következő kulcsszóra: Mellrák

Megtalálták a petrezselyem, a zeller és a kamillatea közös, rákellenes hatóanyagát

2014. 02. 06.
Van egy bizonyos összetevő néhány növényi élelemben, az apigenin, ami véget vet a mellráksejtek halhatatlanságának – állapították meg az Ohio State University kutatói.

Új gyógyszer segíthet a mellrák megelőzésében

2013. 12. 25.
Több mint felével csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét a magas kockázatú nők csoportjában egy ösztrogénhormon-ellenes gyógyszer - állapították meg brit kutatók.

Meggyógyulhat a rákos beteg, ha megérti betegsége okát

2013. 12. 17.
Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai klinika vezető orvosa volt, ahol kollégáival együtt a daganatos betegeknél a hagyományos kezelési módokat alkalmazta.

A deutériummegvonás bizonyítottan hatásos a daganatos betegségek ellen

2013. 12. 06.
Deutériummegvonás alkalmazásával jelentősen meghosszabbítható az emlődaganatos betegek várható túlélési ideje, illetve felére csökkenhet a betegség kiújulásának kockázata.

Világszerte nő a mellrákos megbetegedések száma

2013. 10. 31.
A mellrák vezető helyen áll a nők rákhalálozási világstatisztikájában. 2008-ban Európában (Észak-, Kelet- és Dél-Európában), Ausztráliában, Új-Zélandon és Észak-Amerikában volt a legmagasabb a mellrákos megbetegedések aránya.

Összefüggést találtak a D-vitamin-hiány és a mellrák között

2013. 09. 02.
Nemrég jelent meg egy cikk az American Journal of Clinical Nutrition című neves szaklapban, melyben kutatók a mellrákkal kapcsolatos vizsgálataikról számolnak be. Eredményeik röviden összefoglalva azt mutatják, hogy a mellrákon átesett nők nagy többsége D-vitamin-hiányban szenved.

Amikor nem hunyhatunk szemet génjeink felett

2013. 05. 23.
Néhány nappal ezelőtt jelent meg a hír, hogy Angelina Jolie a megelőző célú emlőeltávolító műtét mellett döntött. Dr. Csermely Gyula, a Rózsakert Medical Center szülész-nőgyógyász szakorvosa az eset kapcsán arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy bár valóban van olyan helyzet, amikor a nőgyógyász, a genetikus és az onkológus egy ilyen drasztikus lépést tart a legjobbnak, ez csak extrém esetekben van így.

Miért is távolíttatta el Angelina Jolie a melleit?

2013. 05. 21.
Az elmúlt napok kétségkívül legfelkavaróbb híre Angelina Jolie műtétéhez kapcsolódik. A színésznő kettős melleltávolításon esett át, hogy így próbálja megelőzni a rákot. Az emlődaganat magas rizikójára orvosai az elvégzett genetikai vizsgálat alapján következtettek. De mit is kell tudnunk a BRCA-ról, hogy a döntés hátterét megértsük?

A mellrák és az alkohol

2013. 04. 13.
Azoknak a lányoknak, akiknek a családjában előfordult melldaganat, fiatal felnőttként nagyobb lesz az esélyük a jóindulatú mellelváltozásokra. Az emelkedett kockázatot az alkoholfogyasztás tovább növeli.

Emlőrák után: új eljárás a mellszövet regenerálására

2013. 04. 04.
Egy Japánban kifejlesztett új eljárásnak köszönhetően az emlőmegtartó műtéten átesett mellrákos nők szervezete képes lehet „újranöveszteni” az eltávolított mellszövetet. Japán kutatók az érintett nők saját őssejtjeit más testrészeikből származó zsírszövettel kombinálták és ültették be az emlőmegtartó műtét során eltávolított szövetek helyére.