Antioxidánsban gazdag, ehető rovarok

2019. 07. 21.
Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé

Mentsük, ami ehető!

2019. 05. 29.
A boltok polcain található élelmiszeripari termékeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük. Ha ezek nem teljesülnek maradéktalanul, akkor meg kell semmisíteni az egyébként még fogyasztható termékeket. A külföldi mintára alakult Magyar Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy a csomagolássérült, gyártási hibás vagy közeli lejáratú élelmiszerek ne a szemétben végezzék, hanem az arra rászorulókhoz kerüljenek.

Mentsük, ami ehető!

2019. 04. 04.
A boltok polcain található élelmiszeripari termékeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük. Ha ezek nem teljesülnek maradéktalanul, akkor meg kell semmisíteni az egyébként még fogyasztható termékeket. A külföldi mintára alakult Magyar Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy a csomagolássérült, gyártási hibás vagy közeli lejáratú élelmiszerek ne a szemétben végezzék, hanem az arra rászorulókhoz kerüljenek. A Magyar Élelmiszerbank munkájáról Sczígel Andrea, a nonprofit szervezet külső kapcsolatok igazgatója mesélt.

Kerüljük el a veszélyes kiszáradást!

2016. 07. 22.
Rengeteg tévhit kering arról, hogy mennyi folyadékot kellene naponta elfogyasztani, különösen egy forró nyári napon, amikor még jobban oda kell figyelnünk az ivásra. Mit és mennyit igyunk általában, illetve kánikula esetén? – erről kérdeztük dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, obezitológus szakorvost.

A csokoládé egészségesebb, mint gondoltuk

2015. 12. 11.
Bizonyára minden gyerek kibontotta már a Mikulástól kapott csomagot, amiből nem hiányozhatott a csokoládé sem, és lassan a finomabbnál finomabb csokis sütemények is készülnek az ünnepi asztalra. Ilyenkor, karácsony környékén tetőzik a csokoládéfogyasztás, ezért a TÉT Platform szakértőinek segítségével néztük meg, egészséges-e a közkedvelt édesség.

Éhezünk és pazarlunk egyszerre

2015. 10. 17.
Kétmillió tonna élelmiszer: évente ennyit dobunk Magyarországon a kukákba. Az élelmezési világnap kapcsán érdemes foglalkozni az okok mellett azzal is, hogyan csökkenthető a hulladékba kerülő ételek mennyisége.

Ezzel az étrenddel védhetjük a memóriánkat

2015. 09. 23.
A demencia, azaz az időskori elbutulás gyakorisága világszerte emelkedik, és hátterében gyakran állhat az Alzheimer-kór. Az időskori elbutulás okait ugyan sokszor nem ismerik, de az életmóddal, ezen belül pedig a táplálkozás tudatos formálásával sokat lehet tenni ellene.

Hogy tároljuk a gyümölcsöket?

2015. 08. 15.
Nyáron igazán könnyű egészségesen táplálkozni, hiszen frissen vásárolhatunk hazai gyümölcsöket: görögdinnyét, őszibarackot és szilvát. Hosszú főzéssel a vitamintartalom csökken, ezért befőtt helyett inkább fagyasztva tegyék el a háziasszonyok a gyümölcsöket.

Tippek a hőségre: ettől elviselhetőbb lesz

2015. 07. 23.
Nyáron a hőmérséklet emelkedésével nő a kiszáradás veszélye, így fokozott odafigyelést és folyadékbevitelt igényel, hogy szerveztünk vízháztartását egyensúlyban tartsuk. A változatosság a folyadékpótlást is megkönnyíti.

Hogyan komposztáljunk a belvárosban?

2015. 07. 21.
A komposztálás már nemcsak a kertben, nagycsaládos házaknál képzelhető el, hanem egy kisebb lakásban, bérházban vagy panellakásban is.