Cikk találatok a következő kulcsszóra: Zöldség-gyümölcs

Cukkini a konyhában

2020. 09. 01.
A cukkinivel a konyhában is könnyű dolgozni, mivel nem kell meghámozni, a héja ehető, nem kemény, sőt, a virága is fogyasztható, bár ez itthon még különlegességnek számít.

Ausztráliában már 2000 éve termesztettek banánt

2020. 08. 16.
Az ausztrál őslakosok már több mint 2000 éve termesztettek banánt egy új régészeti kutatás szerint.

Több zöldségféle mennyisége csökkenhet a méhek hiánya miatt

2020. 08. 11.
A vadméhek számának csökkenése súlyos következményekkel járhat a mezőgazdasági termelésben, és veszélyezteti a természetes táplálékláncot is.

Lehet-e retket termelni a Holdon?

2020. 07. 28.
A NASA egyik kutatója a reteknevelés lehetőségeit vizsgálta a közeli jövő holdutazásaihoz.

Vízből is megárt a sok!

2020. 07. 17.
Baj, ha keveset iszunk, de gondot jelenthet az is, ha túl sokat. Kinek, mennyi az ideális mennyiség, és miből fedezhetjük a szükségletet?

A helyes koleszterinszint beállítása

2020. 07. 14.
Az évenkénti laboratóriumi vizsgálat egészségtelen koleszterinértékeket mutat? Jó lenne mielőbb tenni ellene, hiszen hosszabb távon súlyos következményei lehetnek.

Mire jók a probiotikumok?

2020. 07. 11.
Mindenkinek ismerős a figyelmeztetés: ha valamilyen betegség miatt antibiotikumot kell szednünk, akkor szedjünk mellé probiotikumot is. De mik is azok a probiotikumok, miért van rájuk szükségünk, és mikor kell szedünk őket?

Piros gyümölcsök hava

2020. 06. 28.
Igaz, a mai világban már télen is sok nyári gyümölcs kapható, de a hazai, friss termések íze összehasonlíthatatlan az import gyümölcsökével.

A csodálatos menta

2020. 06. 24.
A mentát már az ókori egyiptomiak és perzsák is ismerték és fogyasztották. A növény minden része, levele, olaja, egész füve felhasználható.

Hogyan segíthetjük elő a vitaminok felszívódását?

2020. 06. 23.
Szervezetünknek a napi működéshez, az immunrendszerünknek pedig a kórokozókkal szembeni védelemhez megfelelő vitaminellátásra van szüksége.