Cikk találatok a következő kulcsszóra: Tejtermékek

Tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból

2020. 10. 18.
Tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból a Szent István Egyetem kutatói.

A laktózérzékenység tünetei enyhíthetőek

2020. 10. 02.
Puffadás, hasfájás – ha ezek a tünetek gyakran jelentkeznek – főleg tejtartalmú ételek fogyasztása után –, akkor érdemes gyanakodni.

Így tartható be a tejmentes diéta gyermekeknél

2020. 04. 23.
Ha egy gyermeknél kiderül, hogy betegsége miatt tejfehérjementes diéta szükséges, a szülő hirtelen nehéz helyzetbe kerül.

Mi lehet a fáradtság mögött?

2019. 10. 25.
A B12-vitamin hiánya fáradékonyságot, depressziót okozhat és akár a szellemi képességek romlását is, a leggyakoribb szövődménye pedig a vészes vérszegénység.

Erre figyeljenek a laktózérzékenyek karácsonykor

2015. 12. 15.
December a várva várt családi vendégjárások hónapja, amikor lépten-nyomon terített asztalba botlunk. A sok finomság azonban számos „veszélyt” is rejt, a laktózérzékenyeknek például ilyenkor még inkább oda kell figyelniük az étkezésre. Nekik sem kell azonban lemondani a hagyományos karácsonyi fogásokról, elmondjuk, hogyan maradhatnak panaszmentesek az ünnepek alatt is.

Ha túl sok a vérben a húgysav

2015. 10. 27.
A szervezetünkben felhalmozódó húgysav számos problémához vezethet, például köszvényes fájdalomhoz, vesekőhöz, veseelégtelenséghez, sőt akár magas vérnyomáshoz is. Mit tehetünk a magas húgysavszint ellen?

Természetes nyugtató: a tej

2015. 10. 22.
A tejfogyasztás szükségességét illetően számos vita látott már napvilágot, vannak azonban tények, amelyek vitathatatlanul jótékony hatásait igazolják. Kalcium és D-vitamin tartalmának köszönhetően segít a csonttömeg kiépülésében és megtartásában, az izomfelépítéshez magas minőségű fehérjeforrásként járul hozzá, és talán kevesebben tudják, de az idegrendszerre is rendkívül kedvezően hat. Így azoknak sem érdemes teljes mértékben lemondaniuk a róla, akik például laktózérzékenységük miatt első blikkre azt gondolnák, a legokosabb amit tehetnek, hogy kiiktatják étrendjükből.

Öt tudnivaló laktózérzékenyeknek

2015. 09. 18.
Sokan felnőttkorban szembesülnek azzal, hogy laktóz-intolerancia miatt nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az étkezésükre. Eleinte ijesztőnek tűnhet a változás, de egy kis tudatossággal és tájékozódással könnyebben elkerülhetőek a kellemetlenségek. Íme öt dolog, amelyekről jó tudni azoknak, akiket érint hazánk egyik leggyakoribb emésztőrendszeri problémája.

Egyre kevesebb tejet fogyasztunk

2015. 09. 16.
Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylatban a tejfogyasztásban csökkenő tendencia figyelhető meg, miközben a tejtermelés egyre nő.

Erre figyeljen, ha tejcukor-érzékeny!

2015. 07. 16.
A puffadással, hasfájással és egyéb kellemetlen tünetekkel járó laktózérzékenység milliók életét keseríti meg. Ma már számos laktózmentes termék közül válogathatunk, de a tejcukor olyan élelmiszerekben is előfordulhat, amelyekről nem is gondolnánk, hogy tartalmazzák.